Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп заяви, че новата покупка Рагнар Клаван всъщност е бил желан и от други големи европейски клубове.

В интернет не спират подигравките по адрес на мърсисайдци заради липсата на големи имена в лятната селекция. Германският специалист обаче е на друго мнение.

"В края на миналия сезон бях наясно, че ако решим да вземем някого на тази позиция, това ще бъде именно Рагнар. Сега вече наистина съм щастлив от опциите, които имаме в центъра на отбраната", отсече Юрген.

"Следя го много внимателно от три сезона и неговото представяне наистина е много добро. През изминалата кампания имахме възможността да го видим в действие и срещу нас за Лига Европа."

"Последният път, когато той игра срещу нас в Дортмунд, те бяха останали с човек по-малко и той защитаваше наистина много добре, за да помогне на отбора си да запази суха мрежа и да спечели."

"Клаван имаше шанса да премине в някои много големи клубове, но показа лоялност към Аугсбург. А сега ние победихме тези големи клубове в борбата за подписа му", добави Юрген, чийто тим победи Хъдърсфийлд с 2:0 в контрола снощи.