Тотнъм - Ливърпул, мач от 3-ия кръг на английската Висша лига, стадион "Уайт Харт Лейн", 14:30 часа българско време, на живо в Gol.bg

Вероятни състави:

Тотнъм: Ворм, Уокър, Алдевайрелд, Фертонген, Роуз, Дайър, Уаняма, Ламела, Ериксен, Кейн, Янсен

Ливърпул: Миньоле, Клайн, Ловрен, Клаван, Милнър, Лалана, Хендерсън, Вайналдум, Мане, Фирмино, Стъридж

Ливърпул завършва серията от три поредни гостувания на старта във Висшата лига с визита на "Уайт Харт Лейн" срещу Тотнъм. "Мърсисайдци" трябва да надигнат глава след разочароващата загуба 0:2 от новака Бърнли в миналия кръг. Мениджърът Юрген Клоп обаче има куп проблеми около състава за дербито в Лондон, което донякъде накланя везните в полза на "шпорите".

Голямата липса в Ливърпул се очертава бразилската звезда Фелипе Коутиньо, който се контузи в мача срещу Бърнли преди седмица и не успя да се възстанови за гостуването в Лондон.

Така в предни позиции Клоп най-вероятно ще заложи на триото Мане, Фирмино и Стъридж. Дивок Ориги, който имаше травма след мача с Бъртън Албиън за Купата на лигата, се очаква да остане на резервната скамейка. В халфовата линия ще липсва Емре Джан, също контузен.

Най-притеснително обаче изглежда положението в защита, където Клоп привлече двама нови - Рагнар Клаван и Жоел Матип, но по всичко личи нещата още не се получават. "Мърсисайдци" са доста рехави отзад на първо четене, като допуснаха 5 гола в двата мача от Висшата лига досега.

Вероятно отново двойка в средата ще бъдат Деян Ловрен и естонеца Клаван, на халфа Джеймс Милнър пак ще му се наложи да се мъчи левия бек. Мамаду Сако е с травма, но освен това и пред напускане на "Анфийлд".

На фона на атакуващите футболисти в Тотнъм за Ливърпул се очертава мъчно гостуване на "Уайт Харт Лейн". Мениджърът на "шпорите" Маурисио Почетино няма особени проблеми, като изключим титулярния вратар Уго Лорис и наказания халф Муса Дембеле.

Най-вероятно лондончани ще играят с Винсент Янсен на върха на атаката и Хари Кейн зад гърба му, а по крилата ще действат Ерик Ламела и Кристиан Ериксен. На пейката се очаква да остане английският национал Деле Али, който започна доста колебливо сезона, но със сигурност ще се разчита на него в хода на двубоя.

Ливърпул играе доста успешно напоследък срещу Тотнъм. "Мърсисайдци" нямат загуба от съперника в последните 7 сблъсъка. Освен това не са допускали попадение в последните три гостувания на "Уайт Харт Лейн". В момента обаче ситуацията е доста различна и ще е истинско геройство Ливърпул да запази мрежата си суха.

Тотнъм има предимство на хартия, но със сигурност ще трябва да направи нещо впечатляващо, за да спре негативната си серия срещу "мърсисайдци". Има резон за повече голове в това дерби.

Резултат: 3:2