Ливърпул - Лестър, мач от 4-ия кръг на английската Висша лига, стадион "Анфийлд", 19:30 часа българско време

Вероятни състави:

Ливърпул: Миньоле, Клайн, Ловрен, Матип, Милнър, Хендерсън, Лалана, Вайналдум, Мане, Коутиньо, Фирмино

Лестър: Цилер, Симпсън, Хут, Морган, Фукс, Дринкуотър, Амартей, Олбрайтън, Марез, Слимани, Варди

Прогнозата на Gol.bg:

Ливърпул чака с голям ентусиазъм първото си домакинство за сезона срещу шампиона Лестър. "Мърсисайдци" официално откриха новата трибуна на "Анфийлд" за 114 млн. паунда, като публиката на стадиона ще се увеличи с около 8500 души.

Това е още по-голям стимул за командата на Юрген Клоп, която направи колеблив старт на сезона с 4 точки от 3 в три поредни гостувания. Със същия актив е и Лестър, така че се очертава люта битка за победа.

В лагера на Ливърпул контузени са Емре Джан и Рагнар Клаван, както и Джо Гомес. Двойка в защита ще бъдат Ловрен и Матип, а Милнър отново ще играе на левия бек. В предни позиции се очаква триото Фирмино, Мане и Коутиньо, докато Стъридж по всяка вероятност отново ще седне на пейката.

При Лестър големият проблем е титулярният вратар Каспър Шмайхел, който в паузата за националните отбор бе опериран от херния. Датчанинът най-вероятно няма да е добра кондиция и ще отстъпи мястото си на Цилер. С травми още са Шлуп и Менди. Мениджърът Клаудио Раниери ще хвърли в битката рекордното си ново попълнение - Ислам Слимани (30 млн. паудна) от Спортинг (Лисабон).

"Мърсисайдци" са доста неудобен съперник за Лестър, особено на "Анфийлд", където нямат загуба в последните 5 мача срещу този съперник. Силна домакинска форма въобще във Висшата лига пък нареди 8 двубоя без поражение.

И двата отбора притежават взривоопасни играчи в атака, а в защита изпитват проблеми, което е предпоставка за повече голове в мача.  Обновеният "Анфийлд" и стръвта на "мърсисайдци" за три точки насочват повече към домакинска победа.

Резултат: 3:1

<blockquote class="twitter-tweet" data-lang="bg"><p lang="en" dir="ltr"> Gaffer talk<br> Injury news<br> Did you know?<br> Men to watch <br><br>Here&#39;s our <a href="https://twitter.com/hashtag/LFCvLCFC?src=hash">#LFCvLCFC</a> 90-second preview... <a href="https://t.co/w0vfC0dJc6">pic.twitter.com/w0vfC0dJc6</a></p>&mdash; Liverpool FC (@LFC) <a href="https://twitter.com/LFC/status/774508908564082688">10 септември 2016 г.</a></blockquote>
<script async src="//platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>