Ливърпул и Манчестър Юнайтед завършиха 0:0 в скучно дерби на осмия кръг в английската Висша лига, което се игра на стадион "Анфийлд".

"Червените дяволи" имаха игрово предимство през първото полувреме, но отправиха няколко доста неточни удари. В същото време мърсисайдци изобщо не приличаха на себе си и с нищо не показваха, че играят на пред своите фенове.

В първите минути на втората част и двата отбора стигнаха до първите си добри възможности. Златан Ибрахимович не успя да засече с глава, а ударът на Емре Джан беше спасен от Деа Хеа, който се намеси по-късно по прекрасен начин и при тупалката на Коутиньо.

Ливърпул е четвърти в таблицата с актив от 17 точки, на две зад лидера Манчестър Сити. Манчестър Юнайтед е седми с 14 пункта на сметката си.

Как се разви мачът по минути, вижте ТУК.


Още преди началото на срещата черна котка мина през терена, което предизвика усмивки и в двата лагера. След началния съдийски сигнал и двата отбора демонстрираха огромно желание за битка, но липсваха интересни ситуации пред двете врати. В шестата минута Златан Ибрахимович шутира мощно от пряк свободен удар, но право в трибуните.

Играта на "червените дяволи" се получаваше по-добре от тази на техния противник, който все още не можеше да използва характерния си домакински натиск. В десетата минута Емре Джан намери Даниел Стъридж с прекрасно дълго подаване, но нападателят не успя да си спре добре.

Преди да изтече четвърт час игра и Пол Погба реши да пробва късмета си, но шутира разочароващо. Маруан Фелаин би мощно не след дълго, получи се рикошет и Лорис Кариус улови спокойно. Последва нов удар на Златан, но и този път рикошет забави полета на кълбото.

В средата на първото полувреме Емре Джан реши да обстрелва вратата на гостите, но не беше настроил мерника си. Преди да измине половин час игра Роберто Фирмино отправи първия точен удар за домакините с глава, но Давид Де Хеа изобщо не беше затруднен.

Филипе Коутиньо стреля право в ръцете на Де Хеа в последната минута на първото полувреме, като това беше нещо средно между директен обстрел и центриране.

Десетина минути след почивката стоящият доста по-добре на терена Манчестър Юнайтед стигна до първото чисто голово положение. Защитата на домакините проспа прекрасното центриране на Погба отдясно и Златан беше останал напълно сам. Вместо да реализира с глава обаче, шведът изобщо не успя да засече добре!

Преди да измине час игра и Ливърпул най-после стигна до първото си добро положение. Жоел Матип пусна за Емре Джан, който се забави, но все пак стреля с левия крак. Де Хеа обаче следеше ситуация и спаси с една ръка! Последва шут и на влезлия като резерва Адам Лалана, но в аут.

Двайсетина минути преди края на редовното време Коутиньо напредна, намери коридор за стрелба и отправи феноменален фалцов удар, но Де Хеа обра овациите с котешка намеса! На отсрещната врата Фелаини стреля неточно и слабо с глава.

Роберто Фирмино беше изведен в наказателното поле в 84-ата минута и беше близо до отправяне на удар, но Антонио Валенсия направи фантастичен шпагат и спести главоболията за своите!

 

Ливърпул - Манчестър Юнайтед 0:0

 

Ливърпул: Кариус, Матип, Ловрен, Клайн, Милнър (Морено - 86'), Джан, Хендерсън, Коутиньо, Фирмино (Ориги - 85'), Мане, Стъридж (Лалана - 60')

Манчестър Юнайтед: Де Хеа, Смолинг, Байи, Блинд, Валенсия, Фелаини, Ерера, Погба, Йънг (Шоу - 92'), Рашфорд (Руни - 77'), Ибрахимович