Бившият защитник на Арсенал и Челси Ашли Коул може да се окаже, че е прекратил кариерата на Стивън Джерард, след като пропусна дузпа и Лос Анджелис Галакси отпадна от плейофите в МЛС. 

Колорадо Рапидс спечели втория мач с 1:0 и след 0:1 в първата среща се стигна до наказателни удари. Джерард, който се появи от пейката, реализира безкомпромисно при своето изпълнение, но след това Джовани дос Сантос стреля над вратата, за да дойде и пропуска на Коул, чийто удар бе спасен от Тим Хауърд и домакините спечелиха. 

Това е много вероятно да се окажат последните минути на Джерард във футбола, след като самият той бе намекнал, че ако не получи добро предложение ще прекрати кариерата си след края на сезона. Засега обаче няма официално съобщение от негова страна. 

Иначе Колорадо ще играе със Сиатъл във финала на Западната конференция, докато на Изток сблъсъкът е между Монреал, който спечели и двата мача срещу Ню Йорк Ред Булс и Торонто ФК, който разби с 5:0 като гост Ню Йорк Сити. Победителите ще определят новия шампион.