Ливърпул допусна нова грешка във Висшата лига и след загубата от Борнемут преди седмица, сега стигна само до 2:2 у дома срещу Уест Хям. 

Така Червените останаха на трето място с 31 точки, като изостават с 3 от втория Арсенал и вече с 6 от лидера Челси. 

Хората на Юрген Клоп поведоха, но допуснаха обрат още до почивката. Веднага след нея те стигнаха до равенство, но въпреки усилията си в оставащото време, не съумяха да стигнат до победен гол. 

Точката е изключително ценна за Чуковете, които водят битка за оцеляване. Те подобриха актива си до 13 точки и са на 17-о място, като за 5-и път поред не загубиха от мърсисайдци. 


Адам Ланана и Жоел Матип се завърнаха за домакините, като заеха местата на Емре Джан, който бе с контузия, както и на Лукас. За Уест Хям имаше 4 промени, след като Кресуел, Аю, Антонио и Нордвайт стартираха, а Анди Каръл остана на пейката. 

Началото за домакините бе отлично, защото те поведоха още в 5-ата минута. Мане проби отляво и подаде в наказателното поле, където Ориги пропусна за Лалана, а халфът получи шанс да си нагласи топката и след това с диагонален удар с левия крак да я прати във вратата. 

Малко след това Уест Хям едва не отговори, след като при една ситуация Ловрен бе надигран от Антонио, който стреля в близкия ъгъл, но вратарят изби в корнер, който не донесе нищо. 

Все пак подобрението в играта на Чуковете бе налице и в 27-ата минута те изравниха. Димитри Пайе изпълни отлично свободен удар, при който и стената не бе подредена особено добре. Топката влезе в долния десен ъгъл, въпреки че Кариус леко я докосна, но не успя да я избие. 

Ливърпул опита да отговори и малко след това изстрел на Хендерсън от наказателното поле, бе блокиран, а след ъгловия удар отбраната на Уест Хям успя да се справи. 

Червените определено изглеждаха шокирани и в следващите минути не успяха да реагират. Фирмино стреля слабо и неточно при една ситуация, преди в 39-ата минута „Анфийлд” съвсем да замлъкне. 

Дълга топка напред бе отклонена от играч на домакините и мина зад защитата, където Антонио стигна пръв до нея и леко я пусна покрай Кариус за 1:2. Това бе първият гол на играча с крак за сезона, след като предишните 6 бе вкарал с глава. 

Фирмино стреля неточно с глава в 42-ата минута, след това Лалана падна и поиска дузпа, която не получи и в крайна сметка паузата дойде при аванс за лондончани. 

Веднага след нея обаче Ливърпул изравни, благодарение на вратаря на Чуковете. Мане центрира отляво, а Дарън Рандолф не прецени добре ситуация и не съумя да улови топката, която я отби на крака на Дивок Ориги, който я прати в мрежата. 

Това естествено даде импулс в играта на мърсисайдци и секунди след това това Вайналдум стреля много близо до гредата, но встрани. Хората на Клоп продължиха да играят по-добре, но без да стигат до чисти положения. 

Все пак в 70-ата минута Хендерсън стреля силно отдалеч, но Дарън Рандолф успя да отклони топката над вратата. Домакините продължиха да доминират, но по отношение на креативността имаше какво да се желае, тъй като все нещо не достигаше в последната третина. 

В 83-ата минута Натаниъл Клайн бе намерен добре в наказателното поле, но силният му удар профуча над целта. Това се оказа и последното добро положение за домакините, които въпреки усилията си не успяха да стигнат да победен гол. 

Ливърпул – Уест Хям    2:2

1:0    Лалана 5
1:1    Пайе 27
1:2    Антонио 39
2:2    Ориги 47

Ливърпул: Кариус, Клайн, Ловрен (46 Клаван), Матип, Милнър, Хендерсън, Вайналдум, Лалана, Мане, Ориги, Фирмино
Уест Хям: Рандолф, Нордвайт, Рийд, Огбона, Кресуел, Нобъл, Обианг, Аю (62 Каръл), Лансини (77 Едимилсон), Пайе, Антонио