Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп е оптимист по отношение на възстановяването на Фелипе Коутиньо, но подчерта, че в никакъв случай няма да прибързва с пускането в игра на бразилеца.

Кариоката е извън игра от 26-и ноември, когато получи неприятна контузия по време на мача срещу Съндърланд, а през последните мачове отборът му има сериозни колебания в негово отсъствие.

Футболистът разкри наскоро, че може да се завърне в навечерието на Нова година, в мача срещу Манчестър Сити, но Клопо няма да рискува с неговото по-ранно включване. 

"Кога се връща Фелипе? Нямам идея в момента, честно. Трябва да проверим. Никога обаче не бързам да пускам играчите обратно в игра, особено когато става на въпрос за такива травми. Не мога да бързам и няма да форсирам с него. Чувствам се като пациент честно казано, тъй като винаги трябва да чакам някой", заяви с усмивка на лицето Клоп, цитиран от Goal.com.

"Дали има шанс да се завърне срещу Сити? Това би било много готино! Ако е наистина готов да играе за този мач, то тогава няма да го спра. В момента състоянието му се подобрява в доста бързи темпове".