Съндърланд - Ливърпул, мач от 20-ия кръг на английската Висша лига, стадион "Стйедиъм ъф лайт", днес от 17:00 часа българско време

Групата на Ливърпул

Вратари: Миньоле, Кариус

Защитници: Клайн, Ловрен, Клаван, Милнър, Морено, Александър-Арнолд

Халфове: Емре Джан, Вайналдум, Лукас Лейва, Стюърт, Лалана, Мане, Еджария, Оджо

Нападатели: Фирмино, Ориги, Стъридж, Уудбърн  

Контузени: Коутиньо, Хендерсън, Матип, Груич, Ингс
Наказани: няма

Прогнозата на Gol.bg:

Ливърпул спечели възловото дерби с Манчестър Сити в преследването на лидера Челси и в този кръг има шанс да скъси разликата от шест точки. "Мърсисайдци" ще гонят задължителна победа при гостуването си на Съндърланд и ще се надяват "сините" от Лондон да сбъркат в градското дерби с Тотнъм на "Уайт Харт Лейн" в сряда.

Тимът на Клоп показва отлична форма в най-тежкия период от годината, като нареди четири поредни победи от пет мача без загуба. Под ръководството на германеца Ливърпул подобри рекорда си за брой точки при преполовяването на първенството (19 кръга) - 43, с една повече от сезон 2008/09.

При това без един от най-ключовите си играчи - Фелипе Коутиньо, който все още не е възстановен и ще пропусне двубоя на "Стйедиъм ъф лайт". Лошото за Клопо е, че Ливърпул даде още една жертва в битката със Сити, след като капитанът Джордън Хендерсън получи контузия.

Проблемът не е сериозен, но халфът най-вероятно ще получи почивка. Очакванията на Острова са Адам Лалана ще бъде изтеглен по-назад в халфовата линия. С травми на "Анфийлд" са още Матип, Груич и Ингс.

При Съндърланд положението е далеч по-тежко, като Дейвид Мойс има почти цял отбор проблемни играчи. Макнеър, Катърмол, Гууч, Уотмор, Кирхоф, Аничебе и вратарят Пикфорд са аут заради контузии. Под въпрос висят Денайър и Коне, а Били Джоунс е наказан.

Съндърланд има едва една победа в последните десет мача с Ливърпул. "Черните котки победиха 1:0 през март 2012 г. и оттогава в девет поредни срещи нямат успех срещу този съперник (6 загуби, 3 равни). Любопитно е, че в последните пет мача Ливърпул вкарва всичките си голове само през второто полувреме.

В момента разликата в класите на двата отбора изглежда доста по-голяма и от "мърсисайдци" се очакват повече попадения. Предвид много проблеми в Съндърланд, ще е цяло чудо, ако 18-ия в класирането вземе нещо от развихрилия се Ливърпул.

Резултат: 1:3