Ливърпул се изложи и не успя да победи четвъртодивизионния Плимут Аргайл на „Анфийлд“ и след 0:0 двубоят от третия кръг на ФА Къп ще бъде преигран на южния бряг след десетина дни. 

Въпреки многото промени в състава на мърсисайдци те доминараха, но не съумяха да пречупят окопалия се пред своята врата противник, който се бранеше отлично и в крайна сметка постигна престижно равенство. 

Домакините не успяха да стигнат до кой знае какви положения, а влизането на някои от титулярите не помогна на мърсисайдци да стигнат до победа. Феновете на гостите пък полудяха от радост след последния съдийски сигнал. 

Юрген Клоп очаквано направи множество промени сред титулярите като се оказа, че това е най-младата стартова единайсеторка в историята на Червените – средна възраст 21 години и 296 дни. Лукас бе най-възрастният, а и Емре Джан и Дивок Ориги стартираха. 

Домакините натиснаха още от началото и спечелиха корнер, след който Джан бе блокиран, а след това ударът отдалеч на Ежариа се оказа неточен. Около 9000 фенове на Плимут пък горещо подкрепяха своя тим, който опитваше с всички сили да се противопостави на фаворита. 


Топката се задържаше в половината на гостите, но натискът не даваше резултат, а и реално чистите положения липсваха. В 14-ата минута Шей Оджо се размина с една топка, която не успя да засече с глава от добра позиция. 

Футболистите на Плимут запазваха спокойствие и се справяха с многобройните центрирания на домакините. Оджо беше много активен за Ливърпул, но в атаката на отбора просто се усещаше липсата на качество и 17-годишният Бен Уудбърн нямаше кой знае какви шансове, въпреки че в 17-ата минута той показа добра техника и излезе на позиция, но Маккормик спаси удара му отблизо. 

В 21-ата минута Ориги вкара топката във вратата на гостите, но попадението бе отменено заради нарушение на нападателя срещу Гари Милър, който почти бе прегазен от белгиеца. 

Доминацията на домакините продължаваше, но без да им носи нищо и Клоп прати Лалана, Фирмино, Стъридж и Вайналдум да загряват. В 34-ата минута Гари Милър отклони едно подаване към собствената си врата, на за негова радост тя премина встрани. 

Гостите бяха като стена пред вратата си и много малко топки успяваха да преминат зад играчите на един от водещите отбори в Лига 2. В крайна сметка Плимут удържа 0:0 на почивката, правейки отлично полувреме в дефанзивен план и не допускайки кой знае какви положения пред вратата си. 

Секунди след подновяването на играта Оджо накара Маккормик да прави спасяване, но отново без да го затрудни кой знае колко. След това ситуацията от първото полувреме се повтори, като гостите излизаха малко по-често от своята половина, но предимството на Ливърпул оставаше сериозно. Продължаваха обаче Червените да не могат да намерят път към вратата на съперника си. 

Клоп очаквано пусна Даниел Стъридж и само секунди след това нападателят стреля много близо до вратата на Плимут. Минути след това влязоха Лалана и Фирмино, след като германецът искаше да избегне по всякакъв начин преиграването. 

Натискът обаче не даваше резултат, а дори при една контра гостите не бяха чак толкова далеч от гола, но диагоналният удар на Джервис премина доста встрани от далечния ъгъл. 

До края Ливърпул продължи да натиска. В 92-ата минута след статично положение се получи рикошет и топката се отклони от Смит, но вратарят Маккормик закова топката почти на голлинията. След това Лукас стреля неточно. 

Ливърпул – Плимут    0:0

Ливърпул: Кариус, Аликзандър-Арнолд, Лукас, Гомес, Морено, Ежариа (75 Лалана), Стюърт, Джан (63 Стъридж), Оджо, Ориги, Уудбърн (75 Фирмино)
Плимут: Моккормик, Милър (76 Смит), Сонго’о, Брадли, Пюрингтън, Трелкълд, Фокс, Джервис, Кери, Слю, Гарита (65 Танър)