Полузащитникът на Ливърпул Лукас Лейва призна, че сериозно обмисля бъдещето си, но заради шансовете на отбора за титлата би могъл да остане в тима до лятото. 

Бразилецът е най-дългослужилия играч на Червените в момента, след като пристигна на „Анфийлд” през лятото на 2007-а, но през този сезон играе твърде малко, като записа едва 14 участия и едва 3 мача като титуляр във Висшата лига. 

След като навърши 30 вчера, той знае, че се нуждае от повече игрово време, но също така признава, че би напуснал Ливърпул през януари само ако може да подпише дългосрочен договор. Надеждите на мърсисайдци за титлата също биха изиграли сериозна роля при решението му. 

„Ситуацията не е толкова розова, тъй като просто играя твърде малко. На тази възраст и на този етап от кариерата си, не мога да искам подобно нещо за себе си. Остават ми още доста години във футбола, но искам да играя, а и затова ми плащат. Естествено съм професионалист и се опитвам да помогна максимално на отбора, когато мога” заяви Лукас. 

„Сега обмислям възможностите и ще видим какво ще се случи. В момента най-доброто място за мен е Ливърпул. Когато имам предложение ще го обмисля. Сезонът обаче е специален, така че възможността да трофеи също е нещо, което ще взема под внимание” добави халфът, чийто тим утре играе първия мач от полуфиналите за Купата на Лигата срещу Саутхемптън.