Ливърпул се раздели с млад защитник, след като продаде Тиаго Илори на Рединг за 3,75 милиона паунда. 

Португалецът не попадаше в плановете на Юрген Клоп, като през този сезон не записа нито едно участие за Червените, а през миналия игра само в 3 мача. 

Сега той се надява, че ще запише повече игрови минути за Роялс, с които се обвърза до лятото на 2020-а година. Мениджърът на Рединг Яп Стам остана доволен от трансфера. 

„Тиаго е тип бранител, които много хора харесват. Той е техничен, умее да подава, бързо, но също така и достатъчно здрав физически. Ние винаги сме искали подобни футболисти при нас, а в тази лига, където натоварванията са големи и никога не знаеш какво може да се случи, трябва да си подготвен с различни варианти“ заяви холандецът. 

„Гледайки към бъдещето е необходимо да използваш възможността да привлечеш млади играчи с потенциал, когато имаш такава и ние сме много доволни от този трансфер“ добави той. 

Илори пристигна при Червените от Спортинг през 2013-а, но изкара периоди под наем в Гранада, Бордо и Астън Вила, не успявайки да се наложи в отбора. Сега ще играе за Рединг, който е 4-и в Чемпиъншип, на 8 точки от директната промоция.