Ливърпул – Саутхемптън, мач-реванш от полуфиналите за Купата на Лигата, „Анфийлд“, 22,00 часа

В първата среща: Саутхемптън - Ливърпул 1:0

Групата на Ливърпул: Кариус, Клайн, Ловрен, Матип, Милнър, Хендерсън, Вайналдум, Лалана, Фирмино, Коутиньо, Стъридж, Ориги, Миньоле, Клаван, Лукас, Морено, Джан, Стюърт, Александър-Арнолд, Уудбърн, Оджо

Групата на Саутхемптън: Форстър, Тейлър, Бъртранд, Ван Дайк, Йошида, Седрик, Уорд-Праус, Ромеу, Класи, Родригес, Тадич, Редмънд, Люис, Стивънс, Хьойберг, Маккуин, Симс, Лонг

Контузен: Остин

Под въпрос: Ван Дайк, Дейвис

Прогноза

Ливърпул знае, че трябва да се върне към най-добрите си дни, за да се справи със Саутхемптън и да се класира за финала на турнира за Купата на Лигата. Светците обаче идват амбицирани да довършат започнатото и да стигнат до битката за трофея за първи път от 1979-а година. 

Червените имаха доста проблеми на южния бряг и бяха късметлии, че загубиха само с 0:1, като този минимален пасив ги поставя в много добра позиция да направят обрат. За целта обаче те не само трябва да бележат, но и да бъдат солидни в защита, което напоследък не е така. 

От началото на 2017-а Мърсисайдци имат само една победа в 6 мача във всички турнири, като в тях вкараха 6 гола и допуснаха 7, което определено не може да не притеснява Юрген Клоп. 

Германецът може би ще заложи в защитата на Жоел Матип, който сега вече има право да играе след проблемите с Камерун. Нападението обаче също ще бъде ключово, тъй като домакините имат нужда от голове, за да продължат и Коутиньо, Фирмино, Ориги и Стъридж ще трябва да ги доставят. 

Статистиката показва, че в 53 домакинства в историята на надпреварата срещу елитни съперници, Ливърпул не е успял да се разпише само в 4 срещи, което определено носи оптимизъм за атаката и сега, а и единствено Астън Вила има повече попадения от Червените, което също е показателно. 

Факт е обаче и това, че и в двата мача срещу Саутхемптън до момента през сезона хората на Клоп не успяха да реализират, което естествено ще даде самочувствие на гостите. За тях вероятно ще отсъства важния бранител Върджил ван Дайк, който е с проблем в глезена, което вероятно ще окаже влияние. 

Двубоят изглежда изключително трудно предвидим, но все пак заради домакинството си Ливърпул е с малко по-добри шансове. Със сигурност обаче Саутхемптън ще бъде готов за здрава битка и изобщо няма да бъде голяма изненада, ако успее и да елиминира съперника си. 

Резултат: Ливърпул    - Саутхемптън    3:1