Спряганият за трансфер в Барселона Филипе Коутиньо не само преподписа с Ливърпул, но изрази желание да наказва каталунците, ако ги срещне отново.

"Вярвам, че когато си намериш мястото можеш да изразиш себе си, да играеш без страх и да покажеш какво можеш. Когато си намериш мястото - остани. Ливърпул има план - да се върне на върха и аз вярвам в това. Искам да съм част от всичко това", коментира кариоката пред вестник "Дейли мейл".

"От собственика, през мениджъра, до съотборниците... Няма нещо, което може да ни спре да побеждаваме големите клубове в Англия и Европа. Да, клубове като Барселона. Защо не?"

"Ливърпул е велик клуб. Помня как всички ми помагаха много, когато дойдох в Англия, чувствах все едно сме семейство. Позволиха ми да мисля само за футбол, чувствах се толкова добре. И семейството ми е добре тук."

"Има две причини за преподписването ми: амбицията на клуба и семейството. Те са с мен. Всеки играч тук получава добро отношение, клубът ни подкрепя и ни позволява да се фокусираме върху футбола. Има структура, която ти помага."

"Когато дойде нов играч, особено от чужбина, клубът назначава цял екип, който да му помага - на него, съпругата му, децата. Наистина е много професионално, за да можем ние футболистите да се концентрираме изцяло върху футбола."

"Защо трябваше да чакам за преподписването? Нямаше нужда. Надуших, че това е моментът. Разбирам какво значи Ливърпул. Не е като да съм нов. Това е Далглиш, Ръш, Хансен, Сунес, Суарес, Джерард."

"И като подписах, ми се иска един ден да се наредя до тези играчи. Те са легенди. Успехът на играчите се измерва с трофеите им, или с лоялността към клуба. Или с двете. За да съм част от тази група, имма да свърша още доста работа. Искам да печеля трофеи. Подписах за 5 години и това ми дава възможността да го сторя", добави Коутиньо.