Лестър – Ливърпул, мач от 26-тия кръг на Висшата лига на Англия, стадион „Кинг Пауър“, 22:00 часа българско време.

Прогнозата на Gol.bg:

Крейг Шекспир пое временно ръководството на Лестър след изненадващото уволнение на Клаудио Раниери. Помощникът на италианеца ще има тежката задача да вдигне отбора за домакинството на Ливърпул, а „лисиците“ все още нямат гол в първенството от началото на годината.

Шампионите нямат победа във Висшата лига от Боксинг Дей. „Дали искам да остана за постоянно на работа? Това не зависи от мен. Но не. Сега обаче  съм концентриран за мача в понеделник“, заяви Крейг Шекспир.

„Няма как да мисля за неща, върху които нямам влияние. Може би двамата асистенти в Лестър няма да направят много промени. Гледах ги в мача от Шампионската лига със Севиля. След гола бяха съвсем различен отбор. Може би натрупаха самочувствие. Необяснимо е как нещата се промениха само за една секунда. Ние трябва да играем най-добрият си футбол, за да победим“, заяви мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп.

Рекордната покупна на Лестър Ислам Слимани най-вероятно ще бъде на линия за двубоя. Нападателят страдаше от разтежение, но въпреки това пътува за Испания за мача от Шампионската лига срещу Севиля. Завръща се и друг нападател Леонардо Уйоа, който имаше травма в коляното.

За Ливърпул под въпрос е Деян Ловрен. Хърватският защитник пътува до Германия през седмицата за изследвания и ще пропусне поне два мача за „червените“. По въпрос е Даниел Стъридж, който беше с вирус и трябваше да напусне по-рано лагера на тима в Испания миналата седмица.

Резултат: 1:2