Eдин от най-великите играчи в историята на Ливърпул Кени Далглиш ще бъде почетен от клуба в годината, в която се навършват 125 години от основаването му. 

Шотландецът помогна за много славни моменти в историята на Червените и в резултат собствениците решиха да прекръстят една от трибуните от „Сенчънъри“ на трибуна „Кени Далглиш“. 

Това е първият подобен случай, в който мърсисайдци кръщават  цяла трибуна на един човек. Дори легендарните мениджъри Бил Шенкли и Боб Пейсли имат само Портали носещи техните имена. 

„Кени Далглиш е от огромно значение за този клуб и ние считаме, че това е начинът, по който да засвидетелстваме своята признателност към него. Неговият принос не се измерва само с голове, точки и спечелени трофеи, тъй като той представлява истинските ценности на този клуб и е символ на Ливърпул“ заяви собственикът Джон Хенри. 

Далглиш идва на „Анфийлд“ през 1977-а година от Селтик, след което играе в отбора до 1990-а, като на два пъти е негов мениджър. През всичките тези години Червените печелят 8 титли на Англия, 2 купи на ФА, 5 купи на Лигата, Суперкупата на УЕФА и 3 пъти стават шампиони на Европа.