Бившият директор в Ливърпул Деймиън Комоли е на мнение, че клубът държи козовете в покера с Барселона за звездата си Филипе Коутиньо.

"Би било изключително трудно, почти невъзможно, играч като Коутиньо да бъде заменен с подобен футболист по отношение на уменията и опита във Висшата лига", коментира пред talkSPORT, който дърпаше конците на стадион "Анфийлд" от 2010 до 2012 година.

"Не мисля, че Ливърпул може да си позволи да го продаде. И ако искат да го задържат, според мен те могат да кажат "не". Финансовият пейзаж в модерния футбол се промени драстично през последните 1-2 години."

"Причината е, че Висшата лига донесе на клубовете големи финансови способности да откажат всяка една оферта. И ако Ливърпул реши да каже "не", лесно може да откаже офертата. Това е същото, което ПСЖ направи с Барселона за Верати. Клубът и играчът се разбраха, но тогава на хоризонта се появи ПСЖ, който каза, че този трансфер няма да се осъществи."

"Ливърпул не се нуждае от парите. Във Висшата лига няма клуб, който има нужда от пари, защото получава много големи суми от телевизионните права. Дори играчът да се е разбрал с Барселона, това няма голям смисъл, ако Ливърпул не иска да го продаде. За Барселона препятствието е да се разбере с Ливърпул. Всичко е в ръцете на Ливърпул", добави Комоли.