Ръководството на Барселона окончателно се е отказало от привличането на Филипе Коутиньо, след като Ливърпул не иска и да чуе за продажбата на бразилеца.

Техничарят се намира в много деликатна ситуация, защото не е играл за мърсисайдци от няколко седмици. Той подаде молба за трансфер, а официалната причина за отсъствието му са болки в гърба.

Пропадналият трансфер означава, че сега Коутиньо ще трябва отново да се впише в редиците на английския колос. Офанзивният полузащитник обаче си навлече гнева на мениджъра Юрген Клоп, на част от съотборниците си и на повечето от феновете.

Барселона се опита на няколко пъти да вземе основната си трансфера цел и според непотвърдена информация днес е предложил на Ливърпул 160 милиона евро + бонуси в размер на максимум 40 милиона евро за Коутиньо. 

Отговорът от стадион "Анфийлд" обаче не е бил по-различен от предишните и "блаугранас" са зачеркнали кариоката, поне до януарския трансферен прозорец. 

Информацията беше потвърдена и от специалиста по испански футбол Гилем Балаг, който често разполага с информация от кухнята на отборите в Ла Лига.