Ливърпул ще бъде още доста време без защитника си Натаниъл Клайн, след като стана ясно, че продължава да има сериозни проблеми с контузия в гърба. 

26-годишният десен защитник игра 45 минути в първата контрола през лятото срещу Транмиър, но след това се оказа, че не е излекуван, като се очаква да липсва още 3 месеца. 

Той бе оставен извън състава за мачовете от Шампионската лига, тъй като така или иначе вероятно няма да бъде готов за някой от двубоите от групата. 

„Натаниъл работи усърдно по отношение на рехабилитацията си и ние следим прогреса му, но истината е, че ще трябва да мине още доста време преди да бъде на разположение. Няма как да е на линия за повечето срещи от груповата фаза на Шампионската лига. Медицинският екип е доволен от старанието му, тъй като той не е някой, който е свикнал да бъде контузен” заяви мениджърът Юрген Клоп. 

В отсъствието на Клайн в момента германецът използва на позицията младия Трент Аликзансър Арнолд, който се справя доста добре и оправдава доверието, което получава.