Младата надежда на Ливърпул Бен Уудбърн ще бъде награден с нов договор на „Анфийлд“ след силното си представяне за националния отбор, пише „Сън“. 

Мениджърът Юрген Клоп иска тинейджърът да подпише дългосрочен контракт, веднага след като навърши 18 години следващия месец. 

Настоящият е до лятото на 2019-а, а желанието на Червените е  нападателят да се обвърже с тима до 2024-а година. Уудбърн влезе от пейката и вкара победния гол  срещу Австрия, а след това игра силно и срещу Молдова, като по този начин Уелс запази шансове за класиране на Мондиала. 

Интересно е, че Юрген Клоп не е искал той да бъде част от състава, тъй като все още е твърде млад, но селекционерът Крис Коулман е бил категоричен, че нападателят е готов, както и стана. 

„Юрген Клоп смяташе, че още му е рано, но в крайна сметка всеки има право на мнение, което е хубавото на футбола. Така или иначе е ясно, че няма да бъде титуляр, но няма съмнение, че притежава талант“ заяви Коулман. 

Уудбърн все още не е играл през този сезон за мърсисайдци, но през миналия вкара срещу Лийдс за Купата на Лигата. Съществува вариант да бъде преотстъпен на друг тим, където ще играе повече, но без съмнение желанието на Ливърпул е той да остане част от клуба.