Ливърпул се изложи на свой терен и постигна разочароващо реми 1:1 срещу средняка Бърнли в среща от 5-ия кръг на Висшата лига.

Домакините бяха в ролята на абсолютен фаворит, но въпреки това така и не оправдаха очакванията на своите фенове.

Арфийлд откри за гостите в 27-ата минута, а три минути след това Салах изравни.

Коутиньо за първи път започна като титуляр през този сезон, но определено си личеше, че не се намира в оптималната си състояние.

Със сигурност това реми ще увеличи още повече напрежението върху Юрген Клоп, след като "мърсисайдци" вече нямат успех в три поредни мача във всички турнири.


Срещата като цяло започна активно за домакините, които обаче през първите минути така и не успяваха да създадат нищо кой знае колко опасно.

Те обаче имаха претенции за дузпа в 16-ата минута, след като Салах падна в наказателното поле, след съприкосновение с Тарковски, но реферът си замълча и такава в крайна сметка не бе свирена.

Малко след това египетският национал засече с глава прекрасно центриране, но в крайна сметка топката премина над противниковата врата. 

В 27-ата минута Арфийлд откри резултата в полза на гостуващия тим, след като бе намерен на добра позиция от Ууд, който се възползва от колебания в защитата на домакините, и с хубав удар от 13-14 метра не сгреши.

Само три минути след това обаче Салах изравни за домакините, след като се възползва по перфектен начин от една центрирана топка и я прати с хубав удар в близкия ъгъл. 

Няколко минути след попадението си Салах имаше шанс да направи обрата в мача пълен, но в удара му нямаше толкова сила и в крайна сметка Поуп успя да спаси. 

Преди почивката Стъридж пропусна отличен шанс, след като бе изведен чудесно, но ударът му премина на сантиметри покрай страничната греда. 

Второто полувреме започна с добро темпо, а в 54-ата минута домакините бяха близо до гола, но ударът на Джан от дистанция бе спасен от противниковия вратар. 

Той успя да се намеси и след удар на Стъридж, който също пропусна добър шанс да вкара. 

В 64-ата минута Милнър също пробва мерника си, но този път Тарковски се намеси и блокира топката, за да не може тя да застраши противниковата врата. 

Десет минути след това Брейди отправи силен удар от дистанция, а Миньоле в крайна сметка спаси без особени трудности. 

В 81-ата минута Матип спаси чист гол, след като отрази от голлинията удар на Мий, а секунди след това отново въпросният играч на гостите отправи удар, но Миньоле този път се справи прекрасно. 

Малко преди края на мача стражът на гостите спаси силен удар на Алесандър-Арнолд, а Соланке пък нацели напречната греда. 

ЛИВЪРПУЛ - БЪРНЛИ 1:1
0:1 Арфийлд 27
1:1 Салах 30

Ливърпул: Миньоле, Александър-Арнолд, Матип, Клаван, Робъртсън, Джан, Милнър, Салах, Коутиньо (79 - Соланке), Фирмино (79 - Окслейд-Чембърлейн), Стъридж 

Бърнли: Поуп, Лоутън, Тарковски, Мий, Уорд, Гудмундсон (60 - Барнс), Дегур, Корк, Арфийлд, Брейди, Ууд