Ливърпул победи Марибор с 3:0 в двубой от Група "Е" на Шампионската лига, игран на стадион "Анфийлд".

Футболистите на мениджъра Юрген Клоп стигнаха до класически резултат, като и трите гола паднаха през второто полувреме. 

След този мач мърсисайдци са на първото място с актив от 8 точки, с една повече от втория Севиля, който победи Спартак Москва с 2:1 в другия мач от групата. 

Двубоят започна с натиск на домакините. В 10-ата минута Роберто Фирмино пропиля добра възможност да открие резултата. Той си освободи пространство, за да засече центриране в близост до точката на дузпата, но оттам прати удара си с глава далеч от лявата греда.

В 21-ата минута Алекс Окслейд-Чембърлейн се включи добре в наказателното поле и овладя прекрасен пас, преди да шутира към вратата, но ударът му беше блокиран от Александър Райчевич, който се хвърли по невероятен начин на шпагат.

В 33-ата минута Емре Джан пропусна добър шанс. Перфектно центриране в наказателното поле намери германеца, който се вдигна за удар с глава, но прати топката високо над напречната греда. Така първото полувреме завърши при нулево равенство.

През втората част мърсисайдци продължиха да търсят гола. Той стана факт в 49-ата минута. Мохамед Салах отбеляза с брилянтен удар в лявата част на вратата, след като беше изведен в наказателното поле от превъзходен прехвърлящ пас на Трент Арнолд.

Само три минути по-късно футболистите на мениджъра Юрген Клоп получиха правото да изпълнят дузпа. Александър Райчевич извърши тактическо нарушение в наказателното поле и реферът Иван Кружилак посочи бялата точка. Джеймс Милнър пропиля дузпата, след като Ясмин Ханданович направи блестящо спасяване, отбивайки насочената в долния десен ъгъл топка.

В 64-ата минута Емре Джан пое прекрасно подаване от Джеймс Милнър и отправи удар от границата на наказателното поле, правейки резултата 2:0.

В 76-ата минута резултатът можеше да стане класически. Роберто Фирмино се впусна към вратата, но Тавареш се намеси великолепно, и отне топката от бразилеца.

Края на мача резултатът стана класически. Даниел Стъридж отбеляза с брилянтен нисък удар в центъра на вратата, след като беше изведен в наказателното поле от превъзходен прехвърлящ пас на Алберто Морено.

Ливърпул - Марибор 3:0

Голмайстори: Мохамед Салах (49), Емре Джан (64), Даниел Стъридж (90)

Ливърпул: Кариус, Арнолд, Матип, Клаван, Морено, Милнър, Джан, Вайналдум (Хендерсън 17'), Окслейд-Чембърлейн, Салах (Стъридж 74'), Фирмино (Груич 85')
Треньор: Юрген Клоп

Марибор: Ханданович, Шулер, Райчевич (Тавареш 59'), Билонг, Вилер, Кабха, Пихлер, Милеч, Бохар (Байде 69'), Мешанович, Хотич
Треньор: Дарко Миланич

Ливърпул, стадион "Анфийлд"
Съдия: Иван Кружлиак
Жълти картони: Бохар, Райчевич (Марибор)