Атакуващият футболист на Ливърпул Алекс Окслейд-Чембърлейн се надява, че вече ще има повече възможности за изява, след като вкара първия си гол при първия си старт за Червените. 

Той се разписа при 4:1 над Уест Хям в събота и вярва, че това ще увеличи времето му на терена, след като до момента прекара доста време на пейката идвайки през лятото от Арсенал за 35 милиона паунда. 

„Никога не е лесно, когато идваш в нов отбор с толкова сериозно качество, каквото има тук. Трябва време да свикнеш с новата обстановка и стил на игра. Просто трябваше да бъда търпелив, макар че естествено се надявах да играя повече” коментира Окс. 

„Единственото, което мога да направя е да използвам шанса си, когато получа въможност да играя, да бележа голове и да създавам положения. Ще продължа да се стремя да правя това и да се боря за титулярно място както всички останали, което е хубаво, защото конкуренцията ще повиши качеството на състава” добави той.  

„Разбира се, че съм доволен от  представянето си, но най-важното бе, че победихме. Силно искахме да спечелим и беше страхотно, че го направихме. Сега имаме време да се съберем и след паузата да продължим със силното си представяне” каза още Окс.