Арсенал и Ливърпул врътнаха спиращо дъха равенство 3:3 в изключително интересна среща от 19-ия кръг на Висшата лига, която се игра на стадиона на столичани - "Емиратс".

Гостите дръпнаха с два чисти гола, които бяха дело на Коутиньо и Салах в 26-ата и 52-ата минути, но последва извънземен обрат в полза на тима на Арсен Венгер.

Само в рамките на броени секунди "артилеристите" стигнаха до три гола и обърнаха резултата, а попаденията бяха дело на Санчес, Джака и Йозил съответно в 53-ата, 56-ата и 58-ата минути.

Все пак от губеща позиция гостите стигнаха до реми след гол на Фирмино, който падна в 71-ата минута.

Ако Ливърпул бе спечелил днес, това щеше да бъде и четвърти пореден шампионатен успех над този противник, което щеше да изравни срамен рекорд от 1988 година за поредни загуби на Арсенал.

След срещата Ливърпул е 4-и с актив от 35 точки, а Арсенал е с точка по-малко на 5-ото място. 


Срещата започна с добра възможност за домакините, след като Джака бе на добра позиция за стрелба в наказателното поле, но в крайна сметка намесата на Ловрен попречи да се стигне до нещо по-сериозно.

Десетина минути след това и Ливърпъл създаде сериозна опасност, но ударът на Салах премина покрай вратата. 

В 24-ата минута Фирмино също имаше добра възможност да отправи удар, но топката отново профуча покрай противниковата врата. 

Две минути по-късно Коутиньо изведе Ливърпул напред в резултата.

Салах намери прекрасно кариоката в наказателното поле и неговия удар с глава от близка дистанция отиде в далечния ъгъл.

Три минути след това Ловрен се намеси след удар на Лаказет и го блокира.

В 32-ата минута пък Мане бе на косъм да удвои, но ударът му премина на сантиметри покрай целта.

Минута преди края на първото полувреме Салах излезе сам срещу вратаря, но ударът му бе париран от Чех.

Две минути след почивката Салах излезе на прекрасна позиция сам срещу вратаря, но Чех се намеси отлично и спаси удара му.

Опасностите пред вратата на Арсенал продължиха и малко след това Иуоби бе близо да си вкара автогол, но за негово щастие топката излезе в корнер. 

Страхотната игра на Салах доведе до втори гол за Ливърпул, след като в 52-ата минута от няколко метра той мушна технично топката покрай вратаря, като в ситуацията имаше и рикошет в десния крак на Мустафи. 

Точно минута по-късно Арсенал отговори незабавно с гол на Санчес, който засече с глава центриране пред малкото наказателно поле и успя да върне интригата.

В 55-ата минута Джака с "гръмотевичен" удар от 30 метра разстреля Миньоле, който не внимаваше, и така само в рамките на секунди домакините изравниха резултата. 

Сензацията стана факт и в 58-ата минута Йозил направи обрата в мача пълен, след като от близка дистанция вкара топката в близкия ъгъл на противниковия вратар.

В 63-ата минута Мане от близка дистанция можеше да изравни, но Чех парира удара му. 

В 70-ата минута Фирмино отправи много мощен удар, който бе много труден за париране от Чех и стражът не успя да се намеси като хората, а топката влетя във вратата.

Броени минути след това Миньоле спаси феноменално с върха на пръстите си удар на Бейерин. 

До края на мача темпото поспадна и не се стигна до повече голове.

АРСЕНАЛ - ЛИВЪРПУЛ 3:3
0:1 Коутиньо 26
0:2 Салах 52
1:2 Санчес 53
2:2 Джака 55
3:2 Йозил 58

АРСЕНАЛ: Чех, Монреал (46 - Мустафи), Кошчелни, Бейерин, Йозил, Уилшър, Джака, Иуоби (76 - Уелбек), Мейтланд-Нийлс, Санчес, Лаказет

ЛИВЪРПУЛ: Миньоле, Клаван, Ловрен, Робъртсън, Гомес, Хендерсън (13 - Милнър), Коутиньо, Джан, Фирмино, Салах, Мане (80 - Вайналдум)