Ливърпул - Лестър, мач от 21-вия кръг на Висшата лига, стадион “Анфийлд”, 17:00 часа българско време. 

Прогнозата на Gol.bg:

Капитанът на Ливърпул Джордан Хендерсън продължава да се възстановява от контузия и няма да вземе участие в мача. Халфът пропусна двубоя на Боксинг дей срещу Суонзи заради разтежение.

Това не попречи на “червените”, които са в серия от 11 поредни мача без загуба във Висшата лига, което е най-доброто постижение на тима под ръководството на Юрген Клоп. 

Отделно “червените” се наслаждават на резултатен сезон, като са отбелязали 75 гола в 29 мача във всички турнири, което им е най-доброто постижение по това време на годината. 

Най-близкото подобно бе през сезон 1980-1981 година, когато в 30 мача Ливърпул отбеляза 75 гола. Роберто Фирмино пък вкара във всеки 4 гола в последните 3 мача и получи специални поздравления от Клоп. 

“Оценявам усилията на Роберто и неговото представяне. Много съм щастлив, че вкара два гола срещу Суонзи, но не мога да прогнозирам колко още ще отбележи до края на сезона. Хубавото е, че винаги носи опасност пред противниковата врата и създава много проблеми за другите отбор”, каза Клоп. 

Лестър пък няма победа в последните си 4 мача във всички турнири, а по-тревожната тенденция е, че тимът получава много голове след свободни удари и корнери. От 30 допуснати попадения в Премиършип този сезон Лестър получи 13 от статични положения. 

“Трябва да бъдем по-концентрирани и агресивни при тези ситуации. Мачът с Уотфорд бе решен след статични положения и определено трябва да коригираме някои неща”, коментира мениджърът на “лисиците” Клод Пюел. 

Аут за Ливърпул ще бъдат защитниците Алберто Морено и Натаниел Клайн, докато Даниел Стъридж е под въпрос заради настинка.

За Лестър се завръща Даниел Амартей, който изтърпя наказание от един мач. Роберт Хут, Дани Симсън и Мати Джеймс продължават да се възстановяват от контузии. 

Резултат: 3:1