Ливърпул трябва да продаде Филипе Коутиньо на Барселона сега, но да се раздели с бразилеца през лятото, съветва клубната легенда и настоящ телевизионен анализатор Джейми Карагър. Той смята, че офертата от 130 милиона лири е достатъчно добра, но полузащитникът е твърде важен за мърсисайдците в похода им към челната четворка в Англия и елиминациите в Шампионската лига, така че той трябва да доиграе сезона на "Анфийлд".

"Най-добре за Ливърпул е да приеме сега тлъстата оферта за Коутиньо, но да го задържи до лятото. Така се случи с Кейта (Наби Кейта, който ще се присъедини към Ливърпул през юли с трансфер от РБ Лайпциг). Какво печели клубът от трансфер сега? Ако го направят през януари, поставят под опасност шансовете си за топ 4 и преодоляване на първия съперник в Шампионската лига. Сега ще бъде трудно да го заменят, а ако той реши да стачкува, така ще навреди сам на себе си", написа Карагър в туитър.

Каквото и да се случи обаче, трансферът все още е медийна спекулация, защото Барселона не е отправил официална оферта за правата на бразилеца. Каталунците ще го направят с едно наум, защото са почти сигурни шампиони в Испания, а Коутиньо няма право да играе за друг клуб в Шампионската лига през този сезон.