Ливърпул - Евертън, двубой от трети кръг за ФА Къп. Стадион "Анфийлд", 21.55 часа българско време.


Вероятни състави:

Ливърпул: Кариуш, Клаван, Матип, Александър-Арнолд, Робъртсън, Милнър, Джан, Вайналдум, Лалана, Окслейд-Чембърлейн, Фирмино

Евертън: Пикфорд, Джагиелка, Уилямс, Мартина, Кени, Гай, Макарти, Ленън, Сигурдсон, Руни, Калвърт-Левин


Прогноза на Gol.bg:

Двата отбора излизат един срещу друг за втори път в рамките на по-малко от месец, след като врътнаха равенство 1:1 за първенство наскоро. "Червените" са в изравнена рекордна клубна серия от 15 поредни мача без поражение във всички турнири срещу местния си противник, като за последно за правили това в периода 1972-1978 година.

Това е 24-ата среща между двата мърсисайдски клуба в надпреварата, като петкратният европейски клубен шампион има предимство от 10 победи и седем поражения. Тяхната последна среща още в третия кръг обаче датира от далечния сезон 1931/32. Ливърпул не е отпадал в трети кръг от януари 2011 година, когато беше елиминиран от Манчестър Юнайтед на стадион "Олд Трафорд".

Мохамед Салах и Филипе Коутиньо пропуснаха късната победа над Бърнли заради контузии и бяха зачеркнати от мениджъра Юрген Клоп, тъй като не са възстановени. Под съмнение е Даниел Стъридж, докато Джордан Хендерсън, Натаниел Клайн и Алберто Морено остават твърдо в лазарета.

Почти сигурно атаката на домакините ще бъде водена от Роберто Фирмино, дейно подпомаган по фланговете от Садио Мане и Алекс Окслейд-Чембърлейн. Многомилионната покупка Върджил ван Дайк почти сигурно ще остане на пейката.

В лагера на гостите големите отсъстващи са Маартен Стекеленбург, Шеймъс Коулмън и Лейтън Бейнс, а Рос Баркли е близо до завръщане. Майкъл Кейн и Идриса Гай до последно ще бъдат под въпрос. 

Ливърпул няма загуба в последните си 20 домакински мача срещу този съперник във всички турнири и по всяка вероятност тази тенденция ще се запази.


Резултат: Ливърпул - Евертън 3:1