Ливърпул е готов да плати на РазенБалшпорт Лайпциг между 15 и 20 милиона евро, за да получи новата си покупка Наби Кейта още този месец, твърди най-тиражният европейски вестник "Билд".

Както е известно, мърсисайдци уредиха 22-годишния дефанзивен полузащитник още миналата година за 75 милиона евро, но ще го получат едва в края на кампанията.

За да си подсигурят място в Шампионската лига обаче англичаните искат да подсилят състава си, особено след като продадоха Филипе Коутиньо на Барселона миналата седмица.

От Лайпциг вече заявиха на няколко пъти, че няма да пуснат Кейта през този сезон поради същата причина. Клубът иска да си гарантира, че ще успее да завърши в четворката в Бундеслигата.

През този сезон Кейта не показва силните и постоянни изяви от предходната кампания, като често прави ненужни нарушения и си изкарва картони. Според медиите в Германия той вече се е изолирал от съотборниците си и няма търпение да премине на стадион "Анфийлд". 

Вместо да учи немски език, гвинеецът набляга на английския. Закъснява за тренировки и пристига на клубната база със скъпи нови коли, макар да беше спипан, че шофира без книжка.

Именно това са причините, които могат да накарат ръководството на "биковете" да приеме предложение на Ливърпул и да спаси духа в съблекалнята с допълнителни свежи средства, които да помогнат за спазване на финансовия феърплей.