Ливърпул надви лидера Манчестър Сити и постигна успех с 4:3 на своя "Анфийлд".

Това е и първо поражение за сезона, за "гражданите", които до момента бяха безгрешни във всички турнири и не познаваха вкуса на загубата.

Успехът е пети пореден за "мърсисайдци" над този противник на своя стадион в английския елит.

Окслейд-Чембърлейн откри за домакините в 9-ата минута, а в 40-ата Сане изравни.

След почивката обаче "мърсисайдци" матираха своя противник с два бързи гола на Фирмино и Мане в 59-ата и 62-ата минути. Салах направи преднината на домакините три гола с попадението си в 68-ата минута.

Заключителните минути обаче бяха инфарктни, тъй като Сити успя да върне два гола - чрез Бернардо и Гюндоган в 84-ата и 91-ата минути.

Сити е лидер с 62 точки след този мач, а Ливърпул е 3-и с 47 пункта. 

Най-интересното в този мач е, че гостите владееха повече топката и имаха над 60% владение, но въпреки това не успяха да победят.


Срещата започна на много високи обороти, като и двата тима създадоха доста опасни атаки през първите минути. 

Първото положение бе за домакините и в 4-ата минута Салах отправи силен удар, но Стоунс го блокира с тялото си.

Все пак домакините стигнаха до така желания ранен гол, който бе дело на Окслейд-Чембърлейн в 9-ата минута на срещата. 

Английският национал премина като на парад между четирима играчи на противника и с прекрасен удар по земя извън наказателното поле прати топката в далечния ъгъл на пазената от Едерсон врата.

Броени минути след това Салах се озова на прекрасна позиция, като само Стоунс го делеше от това да излезе сам срещу вратаря, но в крайна сметка той не успя да се справи със ситуацията. 

В 20-ата минута Агуеро се размина на сантиметри с топката, която бе насочена от Де Бройне към него, и в крайна сметка Сити изпусна добър шанс да изравни.

Броени минути след това Сити създаде още едно опасно положение, но този път ударът на Сане от 20 метра премина покрай вратата. 

Увеличаването на оборотите в играта на "гражданите" все пак даде своя резултат и те изравниха в 40-ата минута.

Сане по страхотен начин проби в наказателното поле и се освободи от двама противникови играчи, а след това с много силен удар в близкия ъгъл реализира. 

Второто полувреме започна вихрено за Сити и в 52-ата минута гостите можеха да обърнат резултата.

Ударът на Отаменди след изпълнения корнер обаче разтресе гредата. 

Ливърпул обаче отговори с прекрасна атака и с шансове пред Салах и Окслейд-Чембърлейн, но Едерсон се справи блестящо и в двата случая. 

В крайна сметка Салах отново отправи удар, който този път мина над вратата. 

Все пак домакините стигнаха отново до аванс чрез Фирмино, който се разписа в 59-ата минута. 

Окслейд-Чембърлейн го намери хитро с прекрасен извеждащ пас зад отбраната и бразилецът се справи с противников бранител, а след това останал сам срещу вратаря пусна топката елегантно покрай него. 

Само три минути след това домакините вече имаха аванс от две попадения.

След груба грешка в защита, Салах открадна топката и намери Мане пред границата на наказателното поле, а сенегалецът с мощен удар матира Едерсон.

В 68-ата минута Сити отново направи груба грешка и след нескопосан подаване на вратаря Едерсон топката попадна в Салах, който от далечна дистанция вкара с прехвърлящ удар в опразнената врата. Стражът на Сити пък не бе на мястото си и не успя да се върне навреме, за да спаси вратата си.

Силите на Сити стигнаха до още един гол, който бе дело на Бернардо Силва в 84-ата минута, след като с удар от точката на дузпата по земя не сгреши. 

В 91-ата минута Гюдноган също се разписа за гостите, но време за изравнителен гол така и нямаше.

ЛИВЪРПУЛ - МАНЧЕСТЪР СИТИ 4:3
1:0 Окслейд-Чебърлейн 9
1:1 Сане 40
2:1 Фирмино 59
3:1 Мане 62
4:1 Салах 68
4:2 Бернардо Силва 84
4:3 Гюндоган 90+1

Ливърпул: Кариус, Ловрен, Матип, Робъртсън, Гомес, Вайналдум, Джан (79 - Милнър), Окслейд-Чембърлейн, Салах (88 - Лалана), Мане, Фирмино 

Манчестър Сити: Едерсон, Стоунс, Отаменди, Уолкър, Делф (31 - Данило), Де Бройне, Фернандиньо, Гюндоган, Сане, Стърлинг, (71 - Бернардо), Агуеро