Ливърпул поднесе неприятна изненада на феновете си, след като отпадна рано от турнира за ФА Къп, губейки с 2:3 у дома от закъсалия във Висшата лига Уест Бромич. 
 
Гостите използваха моментите, които имаха през първото полувреме, за да вкарат 3 гола, а усилията на домакините не успяха да стигнат дори за преиграване и за трета поредна година бяха отстранени още в 4-ия кръг. 
 
Двубоят обаче най-вече ще се запомни със забавянето в някои ситуации, в които в употреба влезе видео-асистента, като особено до почивката това доведе до сериозно протакане.  

Първото полувреме бе изпълнено със събития, а и головете започнаха да валят още от началото. Още в 5-ата минута Салах се измъкна зад Джони Еванс и стреля, Фостър спаси, но от границата на наказателното поле Фирмино прати топката в мрежата. 

 
Гостите обаче отговориха веднага. 68 секунди след като изостанаха, Дроздовете изравниха. Брънт даде отлична топка към Джей Родригес, който с великолепен удар я прати в далечния ъгъл. 
 
Още в 10-ата минута шокът за „Анфийлд” стана пълен, след като Албиън поведе. Криховяк се справи с Джан, след което подаде на Гибс вляво. Последва пас пред вратата и на далечната греда Родригес засече за 2:1. 
 
След това съдията Крейг Поусън стана център на внимание. В 20-ата минута той отмени гол на гостите, след като използва системата за видеоповторение и получи информация, че Гарет Бари влияе на Симон Миньоле. 
 
В 24-ата минута Салах падна в наказателното поле и след нова консултация с монитора, арбитърът отсъди дузпа за Червените. Гостите протестираха, но без успех. Фирмино обаче стреля в напречната греда и така Уест Бромич оцеля. 
 
Последва натиск на мърсисайдци и Фостър разочарова Салах при една ситуация, а след това стражът изби и шут на Александър-Арнолд. В 45-ата минута обаче, гостите вкараха нов гол. Доусън центрира отдясно, а Матип отклони в собствената си врата! Реферът пак се консултира с видео-помощника си за съмнения за засада, но такава нямаше и голът остана. 
 
Малко след почивката видео-рефера отново имаше работа за ситуация в наказателното поле на домакините, но този път всичко приключи само в рамките на секунди. 
 
Ливърпул определено не можеше да натисне. Александър-Арнолд стреля в стената от добра позиция, но гостите останаха опасни и в 64-ата минута Филипс почти се измъкна от Матип, но стреля неточно. 
 
Все пак в 78-ата минута мърсисайдци стигнаха до гол. Александър-Арнолд центрира отдясно, след което топката се отклони във Фирмино и стана идеална за Салах, който веднага я прати във вратата, отбелязвайки 25-ия си гол за сезона във всички турнири!
 
Хората на Клоп се хвърлиха напред, а проблемите за Уест Бромич се усложниха, след като Ливърмор и Еванс получиха контузии, но не можеха да бъдат заменени и трябваше да останат на терена, без обаче да бъдат пълноценни. Въпреки това обаче, гостите оцеляха и продължават напред. 
 
Ливърпул – Уест Бромич 2:3
 
1:0 Фирмино 5
1:1 Родригес 7
1:2 Родригес 10
1:3 Матип 45 автогол
2:3 Салах 78
 
Ливърпул: Миньоле, Александър-Арнолд, Матип, Ван Дайк, Морено, Чембърлейн (64 Хендерсън), Джан (60 Милнър), Вайналдум, Мане (64 Ингс), Салах, Фирмино
Уест Бромич: Фостър, Ниом, Доусън, Еванс, Гибс (37 Хегази), Ливърмор, Бари (70 Якоб), Криховяк, Брънт, Робсън-Кану (39 Филипс), Родригес
 
<iframe src="https://vk.com/video_ext.php?oid=-122493044&id=456248656&hash=b262df82265b5368" width="640" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>