Ливърпул и Тотнъм си врътнаха лудо равенство 2:2 на "Анфийлд" в битка за Топ 4 на Англия. Двата гола за червените заби Мохамед Салах (3 и 92), точен за гостите бяха Виктор Уаняма (80) и Хари Кейн (94 - дузпа).

Трябва да се отбележи, че при резултата 1:1 Кейн изпорти друга дузпа, а и двата наказателни удара за лондончани бяха доста пресилени и скандални.

След това равенство Ливърпул събра 51 точки и е на трето място, Тотнъм е на пета позиция с 49 пункта.

Така мърсисайдци продължават да имат само едно домакинско поражение, а "шпорите" са само с две победи от осем гостувания този сезон.


Ливърпул започна мощно срещата на "Анфийлд" и още в третата минута успя да вкара, след като голаджията на червените Мохамед Салах опъна мрежата на Тотнъм.

Ерик Дайър направи брутална грешка, след като опита да върне топката, но изведе Салах сам срещу Лорис и той не сгреши. Уникално начало на мача, което взриви трибуните.

След това попадение обаче гостите взеха инициативата и натиснаха. В 5-ата минута Кристиан Ериксен можеше да изравни, но стреля в аут.

Последва и шанс пред Хеунг Мин Сон, който обаче се засуети в пеналта на Ливърпул и бе блокиран от защитата на домакините. Тези положения стреснаха "мърсисайдци" и те изнесоха играта в по-предни позиции.

В 18-ата минута Мохамед Салах отново се измъкна от защитата на Тотнъм и стреля, но този път не успя да вкара, последва и пропуск на Роберто Фирмино, който с глава не бе точен.

След половин час игра и голямата звезда на Тотнъм Хари Кейн се изяви, но бързо бе блокиран от защитата на домакините и не успя да нанесе завършващ удар.

Малко по-късно пък на два пъти мултимилионната покупка на Ливърпул Върджил Ван Дийк нямаше шанс за попадение. Полувремето завърши с пропуск на Муса Дембеле.

Второто полувреме започна с натиск за гостите, като последователно Хеунг Мин Сон и Деле Алли нямаха шанс да изравнят. В тези минути лондончани изцяло владееха инициативата и доминираха, като гостите основно се защитаваха.

След час игра Хари Кейн се освободи от защитата на Ливърпул, но отново не успя да вкара. През тази втора част определено "шпорите" стояха по-добре на терена, но така и не успяваха да вкарат.

В 68-ата минута отново Деле Алли стреля от чиста позиция в аут. Юрген Клоп реагира веднага и се опита да вдигне отбора си с две смени, като на мястото на Мане и Хендерсън се появиха Вайналдум и Окслейд-Чембърлейн.

Логичното се случи в 80-ата минута, когато Тотнъм изравни чрез Виктор Уаняма. Четири минути по-късно се стигна и до най-спорното решение в мача, когато Джон Мос свири пресилена дузпа за Тотнъм, но Хари Кейн я изпорти и така възтържествува справедливостта.

В добавеното време стана истинска лудост на "Анфийлд". В 92-ата минута Салах вкара уникален гол и хвърли в екстаз червените ултраси. Само две минути по-късно бе свирена нова спорна дузпа за Тотнъм. Този път Хари Кейн не сгреши и логично слещата завърши с равенство 2:2.

ЛИВЪРПУЛ - ТОТНЪМ 2:2

Голмайстори:

1:0 Салах (3)
1:1 Виктор Уаняма (80)
2:1 Салах (92)
2:2 Кейн (94 - дузпа)

ЛИВЪРПУЛ: Кариус, Робертсън, Ловрен, Ван Дайк, Александър-Арнолд, Джан, Хендерсън, Милнър, Салах, Мане, Фирмино

ТОТНЪМ: Лорис, Дейвис, Санчес, Вертонген, Трипиер, Дайър, Дембеле, Ериксен, Али, Сон, Кейн