Петкратните европейски клубни шампиони Ливърпул и Байерн Мюнхен потвърдиха имената на своите легенди, които ще излязат на 24 март на стадион "Анфийлд" от 17 часа българско време. Всички средства от мача ще бъдат дарени за благотворителност.

С фланелката на двата отбора ще излезе отказалият се от футбола Чаби Алонсо, който спечели Шампионската лига с мърсисайдци през 2005 година, завършвайки кариерата си в редиците на баварския колос миналото лято.

Треньор на англичаните ще бъде Йън Ръш, който ще разчита още на Стивън Джерард, Джейми Карагър, Джон Арне Рийзе, Йежи Дудек, Джон Олдридж, Дейвид Джеймс, Роби Фаулър, Луис Гарсия, Дирк Каут, Гари Макалистър и Владимир Шмицер.

За Байерн на терена ще се появят Лотар Матеус, Джоване Елбер, Паоло Серджо, Сами Куфор, Ханс-Йорг Бут, Бишенте Лизаразу, Зе Роберто, Алекс Циклер, Лука Тони и Рой Макаай. Треньор на германците е световният шампион Клаус Аугенталер.

Двата клуба не са играли в официален мач един срещу друг от 2001 година насам, когато Ливърпул спечели с 3:2 в спор за Суперкупата на УЕФА. На теория те могат да се срещнат в елиминационната фаза на Шампионската лига този сезон.