Ливърпул - Уотфорд, мач от 31-вия кръг на Висшата лига на Англия, стадион “Анфийлд”, 19:30 часа българско време. 

Прогнозата на Gol.bg: 

Ливърпул ще се опита да се реваншира пред феновете си след загубата от Манчестър Юнайтед в предишния кръг, а домакинството на Уотфорд е прекрасна възможност за това. “Червените” вече са четвърти в класирането, на 5 точки от втория Юнайтед. 

Все пак тимът на Клоп играе повече от успешно срещу Уотфорд, след като през миналия сезон Ливърпул спечели и двата мача с обща голова разлика 7:1. В първия мач този сезон обаче Уотфорд удържа Ливърпул за 3:3 у дма. 

“Гледах срещата им срещу Арсенал. Уотфорд загуби с 0:3, нали? Но това е просто резултат, аз видях и други неща. Уотфорд беше много силен отбор в този ден, изпуснаха много положения и създадоха много проблеми на противника си. Намират се в добър момент, дори последните им резултати да не са толкова добри.

Уважаваме ги много, но ние имаме нашите си цели, а освен това мачът е на “Анфийлд”. Тук всеки играе много трудно. Нашата цел е да създаваме положения и да направим страхотен мач”, каза Юрген Клоп. 

Мениджърът на Уотфорд Хари Грасия призна, че тимът му няма да се защитава на “Анфийлд”, а дори ще играе за победата. 

“Знам, че ще ни е трудно, но ние нямаме търпение да изиграем този мач. Знам че ако играем отворено срещу Ливърпул, ще създадем много положения и може да загубим. Така че ние трябва да намерим баланса - как да се защитаваме, но в същото време и да се атакуваме”, каза Грасия. 

За Ливърпул в групата се завръща капитанът на тима Джордън Хендерсън, който може да получи и игрово време. Националът на Англия бе на пейката срещу Манчестър Юнайтед през миналата седмица, но не влезе в игра. 

Дилемата пред Клоп е дали да даде нов шанс на Деян Ловрен след представянето му на “Олд Трафорд”, или да пусне като титуляр Жоел Матип. 

За Уотфорд се завръща защитникът Крейк Каткарт, който имаше проблеми в гърба. Вратарят Еурелио Гомес също може да се завърне в игра, след като пропусна мача срещу Арсенал. 

Халфът Том Клевърли все още се възстановява от травма в бедрото, аут са още Жерард Деулофеу, Натаниел Чалоба, Юнес КАбул и Айзък Съксес. 

Резултат: 3:1