Вратарят на Ливърпул Симон Миньоле заяви, че продължава да бъде настроен за битка за своето бъдеще в клуба, въпреки че мениджърът на мърсисайдци Юрген Клоп вече се доверява изцяло на Лорис Кариус.

"Не е лесно, защото никога в своята кариера не съм провеждал толкова време на пейката сред резервите, но единственото, което мога да направя е да се опитам да променя ситуацията, а такова нещо никога не е леко.

Имах няколко разговора с мениджъра, говорихме за много неща. Винаги съм открит и той винаги е открит за разговор, ние добре се познаваме един друг, но сега не е време и не е място за това да се затваря вратата. Все още имам контракт за три години, но към момента ми е нужно да се съсредоточа върху сегашния сезон.

Пред нас има много мачове, имаме двубои във Висшата лига и в Шампионска лига. Аз се старая да оставам професионалист, да работя с пълна сила и да показвам, че съм готов да чакам своя шанс. Това е единственото, което мога да направя, а по-нататък е работа на мениджъра. А това може да се случи много бързо, тъй като мога да се върна на вратата в резултат на травма или дисквалификации", каза Миньоле.

Припомняме, че наскоро се появиха информации, че белгиецът смята да напусне Ливърпул след края на сезона и за целта ще наеме нов агент. Миньоле все още не е записал мач за отбора в Шампионска лига през този сезон. Той има 19 мача през сегашната кампания във Висшата лига, в които допусна 24 гола.