Мохамед Салах отново се превърна в герой за Ливърпул, след като донесе победата над Кристъл Палас с 2:1 на „Селхърст Парк“. 
 
Двубоят бе първи от 32-ия кръг на Висшата лига, а макар и да имаха доста проблеми, мърсисайдци зарадваха мениджъра си Юрген Клоп в неговия мач №100 в шампионата. 
 
Така те вече имат 66 точки и продължават битката с Манчестър Юнайтед за второто място, като тимът е твърдо в четворката. И всичко това заради поредния гол на Салах, след като преди това Садио Мане вкара и имаше късмет да не бъде изгонен. 
 
Домакините играха добре и могат да съжаляват, че останаха с празни ръце, тъй като направиха някои сериозни пропуски. Лондончани остават в битката за спасение с 30 точки. 

В състава на Ливърпул Джеймс Милнър замени Емре Джан, който бе с проблеми в гърба. Натаниъл Клайн пък за първи път бе в групата след дълго лечение на контузия. За домакините голямата новина бе, че Уилфред Заха бе на линия да стартира. 

 
Мърсисайдците овладяха инициативата в първите минути, но без да могат да стигнат до нещо опасно пред вратата на домакините. Орлите играеха на контра и едва не вкараха още при първата си възможност. В 8-ата минута дълга топка изведе Заха на добра позиция, той успя да овладее, макар и леко да чукна топката с ръка, след което стреля, но Кариус излезе напред и успя да отклони топката в корнер, който не донесе нищо. 
 
В 11-ата минута Ливърпул стигна до добра ситуация. Ван Дайк засече центриране от ъглов удар, стреля с глава, а малко пред вратата Мане отклони също с глава, но покрай целта. 
 
Почти веднага след това стана интересно, защото домакините спечелиха дузпа.  Нова дълга топка бе отклонена от Бентеке на пътя на Заха, който стигна пръв до нея и опита да прехвърли излезлия напред Кариус. Получи се сблъсък между двамата, след като стражът не действа никак обмислено и реферът посочи бялата точка. Лука Миливойевич не остави шансове на Кариус и реализира категорично. 
 
Последваха минути, в които гостите не успяха да затруднят сериозно Хенеси, преди в 24-ата Садио Мане да получи жълт картон за симулация, след като опита да спечели дузпа, но падна твърде лесно и Нийл Суорбрик не се хвана. В 28-ата минута Салах стреля под ъгъл, но без да затрудни Хенеси. 
 
Последва гол на Мане, който обаче правилно бе отменен заради засада и мачът определено не се развиваше добре за Ливърпул. Гостите разчитаха предимно на удари отдалеч, които не носеха сериозна опасност за Хенеси, какъвто бе и опита на Салах в 41-ата минута, с който уелският вратар се справи без проблеми. 
 
В 44-ата минута Мане отклони центриране от корнер на близката греда и затрудни сериозно Хенеси, който обаче успя да реагира и да избие, така че паузата дойде при аванс за лондончани. 
 
Скоро след нея обаче, Ливърпул изравни. Салах подаде на Милнър, който се справи с Уан-Бисака, а след това върна към Мане на близката греда и сенегалецът не пропусна да прати топката в мрежата. 
 
За по-малко от минута пък Кристиан Бентеке пропиля две възможности да върне Палас напред. Първо не успя да прехвърли Кариус, като от чиста позиция прати топката силно встрани, а почти веднага след това стреля над целта, когато пак трябваше да се справи по-добре. Огромни пропуски!
 
В 60-ата минута мърсисайдци имаха късмет, че не останаха с човек по-малко. При една ситуация Мане реши, че е фаулиран и паднал на земята хвана топката с ръце. Съдията обаче не отсъди нарушение за гостите и трябваше да покаже втори жълт картон на голмайстора, което обаче не стана. От последвалия свободен удар Ван Аанхолт стреля опасно, но Кариус изби. Логично Клоп смени Мане минута след това. 
 
Появилият се Адам Лалана обаче, трябваше да напусне след нова контузия, този път в задната част на бедрото и това определено бе кошмар за него. Палас играеше добре в тези минути, а Салах се размина с едно подаване в 78-ата минута и не успя да вкара. 
 
В 84-ата минута обаче, египтянинът отново излезе на сцената, за да донесе победата. Салах получи на границата на вратарското поле, справи се със Сако и спокойно вкара 29-ия си гол в първенството и 37-и във всички турнири през сезона. 
 
Той се разписа в 21-и мач през кампанията, с което изравни рекорда по този показател на Кристиано Ронално и Робин ван Перси, за да осигури много важни 3 точки за отбора си. 
 
Кристъл Палас – Ливърпул 1:2
 
1:0 Миливойевич 13 дузпа
1:1 Мане 49
1:2 Салах 84
 
Кристъл Палас: Хенеси, Ван Аанхолт, М. Сако, Кели, Уан-Бисака (88 Фосу-Менса), Маккартър, Кабай (73 Лофтъс-Чийк), Миливойевич, Таунзънд, Заха, Бентеке
Ливърпул: Кариус, Робъртсън, Ван Дайк, Матип, Александър-Арнолд, Вайналдум (65 Лалана, 70 Ловрен), Милнър, Хендерсън, Мане (64 Окслейд-Чембърлейн), Фирмино, Салах