Евертън и  Ливърпул не успяха да се победят и завършиха 0:0 в поредното мърсисайдско дерби, този път от 33-ия кръг на Висшата лига. По традиция и емоциите в мача не липсваха, но този път нямаше червени картони. 
 
И двата отбора имаха своито положения, като до почивката вратарите се отчетоха с класни спасявания, а в края, когато Карамелите натиснаха, не бяха прецизни на два пъти и не съумяха да вземат победата. 
 
Така Сините нямат победа над градския съперник от 2010-а година, като с 41 точки продължават да бъдат в средата на класирането. Ливърпул пък остана трети с 67 точки, като продължава да бъде твърдо в топ 4. 

В състава на Ливърпул очаквано Мохамед Салах не бе в групата, като Дани Ингс и Доминик Соланке стартираха в атака, заедно със Садио Мане. Натаниъл Клайн пък записваше първия си мач за сеона. За Карамелите триото в предни позиции бе съставено от Уолкот, Тосун и Боласи. 

 
Двата тима се захапаха още от началото, като действаха на високо темпо и със здрави сблъсъци. Първият опит дойде в 12-ата минута, когато Соланке стреля близо до целта. 
 
Малко по-късно Червените изпуснаха чиста ситуация, когато топката дойде идеална за Соланке на границата на вратарското поле, но Пикфорд се отчете с блестящо спасяване. 
 
Карамелите отговориха с мното опасен изстрел на Боласи, при който топката се насочи опасно в левия ъгъл, но сега бе ред на Кариус да се разтегне и да избие покрай гредата.
 
Ливърпул обаче продължи да бъде малко по-активен и Милнър накара Пикфорд да прави ново спасяване в 30-ата минута, като това се оказа и най-интересната ситуация до края на първата част.  
 
В началото на втората битката продължи, но без да се стигне до опасни ситуации. В 58-ата минута пък Дани Ингс и Шеймъс Коулман се сдърпаха, но всичко се размина с размяна на реплики. 
 
В 69-ата минута влезлият от пейката Окслейд-Чембърлейн стреля неточно, като това бе първият изстрел от дсота време насам. Последваха добри минути за Евертън и Дженк Тосун се размина при една ситуация, когато Лейтън Бейнс бе изведен добре отляво, но турчинът не успя да засече. 
 
В 87-ата минута дойде и най-сериозният пропуск за Карамелите. Уолкот центрира, а на далечната греда Тосун бе на чиста позиция. Нападателят обаче не намери добре топката и я насочи в обратния ъгъл, но в страни от целта, а и Коулман не успя да реализира плъзгайки се по тревата. 
 
Малко след това и Калвърт-Люин пропусна, като този път оставен непокрит на чиста позиция не успя да намери добре топката и я прати сериозно покрай целта, което означаваше и че дербито ще приключи при 0:0. 
 
Eвертън – Ливърпул 0:0
 
Евертън: Пикфорд, Коулман, Джагиелка, Кийн, Бейнс, Шнайдерлен, Дейвис (80 Банингиме), Руни (57 Гей), Уолкот, Боласи (61 Калвърт-Люин), Тосун
Ливърпул: Кариус, Клайн, Ловрен, Ван Дайк, Клаван, Хендерсън, Милнър (67 Окслейд-Чембърлейн), Вайналдум, Мане (74 Фирмино), Ингс (89 Александър-Арнолд), Соланке