Ливърпул неочаквано загуби 2 точки, след като завърши само 0:0 у дома срещу Стоук в мач от 36-ия кръг на Висшата лига. Червените не бяха убедителни и за разлика от предишните си мачове им липсваше прецизност в атака, а и реално чистите положения бяха малко.

Така мърсисайдци взеха само точка, като имат 72, с 9 пред 5-ия Челси, но и с два мача повече. В същото време Стоук остана в зоната на изпадащите с 30 точки, на 3 от спасението. Грънчарите играха солидно и в края имаха отличен шанс да вземат дори победа, но не успяха да го направят и шансовете им за оцеляване продължават да бъдат доста малки.

Още в 6-ата минута Салах пропусна да открие, след като бе изведен отлично и трябваше само да преодолее Бътланд. Египтянинът копна топката над вратаря, но я прати покрай вратата. Огромен пропуск!

Домакините не успяваха да установят предимство, като по отношение на притежанието на топката допускаха неочаквано много грешки. Грънчарите действаха солидно и твърдо, но в нападение не можеха да направят нищо. Това се промени в 19-ата минута, когато Кариус подаде една топка на Диуф, но съотборниците му се справиха.

Малко по-късно Бауер се измъква по-фланга и центрира към далечната греда, където Диуф засече, но прати топката от външната страна на мрежата. В 24-ата минута домакините организираха опасна атака, при която Александър-Арнолд бе изведен добре в наказателното поле от Салах, но стреля твърде слабо.

Опасен удар на Вайналдум бе отклонен покрай целта, а след това Салах прати топката встрани след свободен удар. В 41-ата минута Дани Ингс вкара, но попадението бе отменено заради доста тънка засада. В края на първата част Хендерсън получи проблем в глезена, но успя да продължи.

В началото на втората част Ливърпул продължаваше да бъде неубедителен и да не може да направи очаквания пробив. Салах също не можеше да направи разликата, а и реално добрите положения липсваха, въпреки че Червените владееха топката в 77% от времето. В 64-ата минута Ингс падна в наказателното поле при една ситуация, но реферът правилно не отсъди дузпа.

Клоп направи двойна смяна, като пусна Клайн и Милнър на мястото на Александър-Арнолд и Ингс, но и това не помогна. Фирмино прати една топка в Бътланд, а след това опит на Морено бе неточен.

Ливърпул натисна по-сериозно в края и поиска дузпа за игра с ръка на Питерс, каквато наистина имаше, но защитникът опитваше да се предпази, ръката бе до тялото и вероятно поради това реферът не посочи бялата точка.

В 89-ата минута „Анфийлд” можеше и да замлъкне, когато при една атака на Стоук, когато топката бе отклонена към Диуф, той я прехвърли към далечната греда, където Райн Шоукрос се плъзна по тревата и трябваше да бутне топката в мрежата, но не успя, като я прати покрай целта. Щурмът на мърсисайдци в 6-минутното продължение не им донесе успех и това определено бе разочароващ резултат за Ливърпул.
 
Ливърпул – Стоук 0:0
 
Ливърпул:
Кариус, Гомес, Клаван, Ван Дайк, Морено, Александър-Арнолд (64 Клайн), Хендерсън, Вайналдум, Салах, Фирмино, Ингс (64 Милнър)

Стоук: Бътланд, Зума, Шоункрос, Мартинс-Инди (52 Собхи), Питерс, Шакири, Алън, Ндиай, Бауер, Диуф, Крауч (65 Флечър)