Вратарят на "Ливърпул" Лорис Кариус е получил мозъчно сътресение преди да допусне грубите грешки, които доведоха до поражението срещу "Реал" (Мадрид) във финала на Шампионската лига, твърдят лекари от Масачузетската главна болница.

Английският клуб загуби с 1:3, а германецът подари две от попадения на испанския тим, който спечели трофея за трети пореден път. 24-годишният футболист е бил изпратен за преглед при американските специалисти пет дни по-късно.

"След внимателно разглеждане на видеото от мача, физическите прегледи, обективните показатели и оценката на всички данни, включително настоящите симптоми и симптомите непосредствено след контакта, заключихме, че г-н Кариус е получил сътресение по време на мача", заявиха д-р Рос Зафонте и д-р Ленор Херхет от Масачузетската болница, цитирани от "Дневник".

Лекарите не посочват кога и как се е стигнало до сътресението. Телевизионните повторения обаче показаха, че в началото на второто полувреме Кариус получава удар с лакът в главата от Серхио Рамос. Малко след това се стигна до нелепата ситуация, в която вратарят хвърли топката в краката на Карим Бензема и тя се озова в мрежата на "Ливърпул".

"Знаците и основните симптоми на Кариус предполагат, че е имало визуална пространствена дисфункция, която вероятно е настъпила непосредствено след случая. Допълнителните симптоми показват, че тя е продължила да съществува", допълват Зафонте и Херхет.

Кариус се извини на феновете и на клуба за случилото се във финала. След мача германският вратар получи смъртни заплахи в социалните мрежи. Лекарите заявиха, че състоянието на 24-годишния играч се е подобрило след инцидента.

"Очакваме, че с предписаното лечение и дейности за възстановяване той ще продължи да се подобрява. Препоръчахме бдителност и акцент върху безопасността, когато се стигне до завръщането му към активна дейност", казаха още от Масачузетската болница. От "Ливърпул" все още няма коментар на заключенията на американските лекари.

<blockquote class="twitter-tweet" data-lang="bg"><p lang="en" dir="ltr">UEFA announces that it will not take action against Sergio Ramos, After it was claimed that he elbowed Karius in the head as the TV images showed Ramos being pushed towards the goalkeeper by Liverpool defender Virgil van Dijk <a href="https://t.co/Xhzce2l0fc">pic.twitter.com/Xhzce2l0fc</a></p>&mdash; Real Madrid Info (@RMadridInfo) <a href="https://twitter.com/RMadridInfo/status/1001438675832639488?ref_src=twsrc%5Etfw">29 май 2018 г.</a></blockquote>
<script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>