Ливърпул се е спрял на изненадващ избор за нов вратар в лицето на английския национал от редиците на Бърнли Ник Поуп, твърди "Мирър".

Според изданието, мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп е харесал вратаря и смята, че той ще свърши доста добра работа на отбора. "Мърсисайдци" имат мераци към Алисон, Тибо Куртоа и Ян Облак, но привличането на всеки един от тях ще бъде доста сложно за отбора и в крайна сметка германецът се е ориентирал към нещо далеч по-скромно, но според него с не по-лоши възможности от тримата.

Говори се, че "мърсисайдци" ще предложат 15 милиона паунда за стража и се надяват Бърнли да не спира развитието му и да приеме офертата. 

Поуп попадна в състава на Англия за Мондиала и има още 2 години до края на договора си със своя клуб, а освен това ще бъде и доста по-евтин вариант от останалите набелязани, които струват много над 50 милиона в английска валута. 

От Бърнли едва ли ще спират Поуп особено, след като Том Хийтън вече е здрав след тежка операция на рамото. 

Ако бъде привлечен в Ливърпул, стражът ще бъде по всяка вероятност титуляр, тъй като Клоп тотално е зачеркнал Симон Миньоле, а вече и Лорис Кариус, който сбърка фатално при два от головете на Реал (Мадрид) във финала на Шампионската лига.