Вратарят на Ливърпул Лорис Кариус без съмнение е бил повлиян от мозъчното сътресение, което е получил в началото на финала в Шампионската лига след сблъсъка със Серхио Рамос, обяви мениджърът Юрген Клоп. 

Въпреки че от мача измина повече от месец, коментарите относно случилото се остават, след като германецът подаде на Карим Бензема за първия гол на Реал Мадрид, а след  това не успя да се справи с далечен удар на Гарет Бейл и в крайна сметка Червените паднаха с 1:3. 

„За мен това обяснява на 100% неговото представяне. Напълно съм сигурен, че той бе повлиян от сблъсъка. Ние не използваме това, за да го оправдаем, а за обяснение“ каза Клоп, чийто тим вече започна тренировки преди новия сезон. 

В дните след финала Кариус получи смъртни заплахи, но пък се подложи на тестове, които показаха, че наистина е получил мозъчно сътресение и за Клоп това е напълно достатъчно, макар и да признава, че първоначално не е мислел за подобна възможност и е бил насочен към нея от Франц Бекенбауер. 

„Наистина се замислих как е възможно, след като момчето не показваше никакви слабости, допусна подобни грешки. Затова реших да проверим наистина и резултатите са категорични, защото дори 5 дни след финала той отговаряше на 26 от 30 симптоми за сътресение“ каза още Клоп.