Ливърпул готви сериозна чистка през това лято и отборът е на път да продаде играчи за приблизителна стойност от 100 милиона паунда, твърди английското издание "Мирър". 
 

Според последни информации първите двама, които са на прага да преминат изходната врата на "мърсисайдци" са Дивок Ориги и Дани Ингс, като първият е трансферна цел на Валенсия и е оценяван на 26 милиона паунда. Вторият пък е силно желан от Нюкасъл, Кристъл Палас, Уест Хям и Саутхямптън и отборът му е поставил цена от 20 милиона в английска валута.

Критикуваният след безумните си грешки на финала на Шампионската лига Лорис Кариус също е на прага да бъде продаден след пристигането на Алисон, който акостира в тима срещу рекордните в световен мащаб за вратар 72 милиона паунда. Още не е ясно колко пари ще искат "мърсисайдци" за германеца.

Издънката Лазар Маркович обаче също ще бъде продаден. Отборът иска за него 7 милиона паунда, макар че той струваше на тима три пъти повече, но като цяло не убеди нито на "Анфийлд", нито на местата, където бе пращан под наем. Испанските Леганес и Хетафе се интересуват от него. 

Марко Груич също е на изходната позиция и е силно желан от Лацио, така че също се очаква при добро предложение да бъде продаден. 

Също така Ливърпул оценява Шеи Оджо на 15 милиона паунда и не е изключено Фулъм да го привлече за постоянно. Педро Чиравела е другият потенциален напускащ и той е оценяван на 5 милиона паунда. Нотингам и Суонзи проявяват сериозен интерес към него. 

Общата стойност на играчите, които Ливърпул смята да продаде, е около 100 милиона паунда.