Ливърпул унищожи Манчестър Юнайтед с 4:1 в среща от турнира "International Champions Cup" и спряха поредицата от 6 поредни мача без успех над този противник.  Мачът се игра пред повече от 100 хиляди зрители в Мичиган.

Садио Мане вкара от дузпа в 27-ата, Даниел Стъридж наниза втори гол за мърсисйдци в 65-ата минута, после Шей Оджо се разписа от дузпа четвърт час преди кщрая, а новата покупка Джердан Шакири беше точен в 82-ата минута. Единственият гол за Юнайтед бе дело на Андреас Перейра в 31-ата минута.

Началото беше за "червените дяволи", но попадение на Хуан Мата в осмата минута правилно не бе зачетено заради засада. Момчетата на Юрген Клоп реагираха веднага, но Лий Грант спаси отблизо удар с глава на Мохамед Салах.

Последва още един спасен удар, като този път Андер Ерера блокира опита на Вържил ван дайк. Интересното е, че в средата на първата част беше отменен втори гол на Мата заради засада.

В 27-ата минута Мичъл изрита Салах и Мане реализира отсъдената дузпа, но малко по-късно Андреас Перейра с прекрасно изпълнение изравни.

Началото на второто полувреме не беше особено зрелищно, но двайсетина минути след паузата Даниел Стъридж върна аванса на своите след пас на Шакири.

В 73-ата минута Ерера препъна Робъртсън в наказателното поле и мърсисайдци получиха нова дузпа. Шей Оджо хладнокръвно вкара от бялата точка за 1:3.

Десетина минути след това Ливърпул Джердан Шакири продължи да впечатлява, като се разписа със страхотна задна ножица.

По този начин Ливърпул завърши участието си в "International Champions Cup" с 2 победи и 1 загуба. Юнайтед пък до момента има 1 успех и 1 поражение, като му предстои да срещне и Реал Мадрид на 1 август.