Ливърпул се раздели с Дани Ингс, като го прати под наем в Саутхемптън за сезона, а през следващото лято Светците ще го купят. Твърди се, че двата клуба са се разбрали за трансферна сума от 20 милиона паунда. 

Трансферът на нападателя бе потвърден официално повече от 2 часа и половина след края на трансферния прозорец, като имаше опасност и да пропадне.  

Футболистът искаше нова възможност, след като на „Анфийлд“ нямаше шанс да пробие, а и бе преследван от контузии, които допълнително го поставиха в много трудно положение. 

Той изкара 3 сезона като част от Червените, но за този период бе титуляр едва в 6 мача от Висшата лига, като звездният му миг бе изравнителния гол срещу Евертън в последния мач на Брендън Роджърс начело на тима през 2015-а. 

„Много клубове искаха Дани, така че ние сме много доволни, че избра да дойде при нас. С него  ще имаме още една опция в атака. От известно време няма проблеми с контузии, така че очакваме да работим заедно с нетърпение“ заяви мениджърът на Саутхемптън Марк Хюз.