Кристъл Палас - Ливърпул, мач от 2-рия кръг на Висшата лига, стадион “Селхърс Парк”, 22:00 часа българско време. 

Прогнозата на Gol.bg: 

Уилфред Заха може да стане голмайстор №1 в историята на Кристъл Палас във Висшата лига, ако успее да реализира срещу Ливърпул довечера. Това ще бъде своеобразен подарък за бързака, който преди седмица подписа нов 5-годишен договор с клуба. 

“Той е много, много добър. Всички играчи имат качества, но има и такива, които могат да направят буквално всичко. Но той вкарва голове, добър е в толкова много аспекти на играта и лично аз бих го поставил сред най-добрите”, обяви мениджърът на Палас Рой Ходжсън. 

В Лондон обаче идва един от най-силните отбори в лигата. Ливърпул доказа това с победата 4:0 над Уест Хем в предишния кръг, когато Садио Мане вкара два гола, а Мохамед Салах и Роберто Фирмино също успяха да се разпишат. 

Мениджърът на “червените” Юрген Клоп разкри, че между тримата няма съперничество, а сътрудничество и заради това всеки от тях вкара над 20 гола в предишния сезон. “Те се наслаждават на това да играят заедно и това е много добре. Но аз съм доволен, че успяхме да привлечем и други играчи с подобни качества. Това е прекрасно за нас”, каза Клоп. 

Макс Майер може да дебютира за Кристъл Палас. Талантът бе привлечен от Шалке със свободен трансфер, но пропусна победата с 2:0 над Фулъм заради липса на игрова практика. Това беше и единственият проблем в състава на Ходжсън. 

За Ливърпул вероятно в групата ще бъдат включени Жоел Матип и Фабиньо. Матип поднови тренировки и вероятно ще остане на пейката, за сметка на Върджил ван Дайк и Джо Гомес. Фабиньо е готов да дебютира, след като пропусна победата над Уест Хем. Деян Ловрен е контузен и е аут за срещата. 

Резултат: 1:2