Ливърпул постигна домакинска победа с 1:0 над Брайтън в среща от 3-ия кръг на Висшата лига и така тимът на Юрген Клоп продължава без грешка в английския елит от началото на сезона и има три успеха от три двубоя.

Единственото попадение в мача бе дело на Салах, който се разписа в 23-ата минута и по този начин даде аванс на домакините в резултата. 

Като цяло "мърсисайдци" бяха по-добрият отбор на терена и успехът е заслужен в тяхна полза. Гостуващият тим пък така и не успя да използва инерцията след победата над Манчестър Юнайтед в миналия кръг. 

След успеха си отборът на Ливърпул е лидер с 9 пункта.


Домакините натиснаха здраво противника си още през първите минути и в 5-ата минута Мане имаше отличен шанс да се разпише, но от добра позиция не успя да нацели вратата и прати топката в аут.

Малко след това Фирмино имаше също "златен" шанс да вкара, след като засече с глава центриране на Робъртсън, но за съжаление на кариоката Райън бе перфектен на поста си и отрази топката.

Все пак Ливърпул закономерно откри резултата в 23-ата минута след гол на Салах в долния десен ъгъл от няколко метра. 

Броени минути след това Райън отрази удар на Вайналдум, а до почивката повече попадения така и нямаше. 

Второто полувреме започна с нелошо темпо и в 48-ата минута гостите имаха страхотен шанс да стигнат до изравнително попадение. Кнокарт обаче не успя да нацели вратата от добра позиция и прати кълбото в аут. 

Доста изненадващо през следващите минути опасни положения пред двете врати нямаше и темпото на игра драстично поспадна. 

Едва в 86-ата минута Александър-Арнолд пропусна от няколко метра да се разпише, но ударът му не бе особено прецизен, а до самия край нямаше повече попадения, макар че в последните секунди се наложи Алисон да спасява удар на Грос с глава. 

ЛИВЪРПУЛ - БРАЙТЪН 1:0
1:0 Салах 23

Ливърпул: Алисон, Ван Дайк, Робъртсън, Гомес, Александър-Арнолд, Милнър, Вайналдум, Кейта (69 - Хендерсън), Фирмино, Салах, Мане (80 - Стъридж)

Брайтън: Райън, Бонг, Балъгън, Дъфи, Монтоя, Стивънс, Прьопър, Кнокарт, Мърч (76 - Локадия), Бисума (81 - Грос), Мъри