Ливърпул - Манчестър Сити, дерби на осмия кръг в английската Висша лига. Стадион "Анфийлд", 18.30 часа българско време.


Вероятни състави:

Ливърпул: Алисон, Гомес, ван Дайк, Робъртсън, Алекзандър-Арнолд, Хендерсън, Вайналдум, Милнър, Мане, Салах, Фирмино

Манчестър Сити: Едерсон, Компани, Стоунс, Лапорт, Уокър, Фернандиньо, Бернардо Силва, Давид Силва, Сане, Стърлинг, Кун


Прогноза на Gol.bg:

Един срещу друг застават направилите почти перфектен старт на сезона Ливърпул и Манчестър Сити, които впечатляват не само с офанзивната си мощ, но и със стабилните отбрани (едва по три допуснати гола).

Мениджърите на двата тима Юрген Клоп и Пеп Гуардиола се познават отлично още от периода (2013-2015), в който водените от тях Борусия Дортмунд и Байерн Мюнхен си нанасяха звучни крошета по германските терени. 

Сега екшънът между двамата се пренесе и на Острова, защото двубоите между настоящите лидери във Висшата лига са изключително вълнуващи и непредвидими. Ливърпул е в серия от три поредни победи във всички турнири срещу "гражданите" при голова разлика 9:4, но пък преди това претърпя срамно поражение с 0:5 в Манчестър.

Откакто Гуардиола пое английския първенец неговият баланс срещу "червените" на Клопо е отрицателен във Висшата лига (1 победа, равенство и две поражения), но пък головата разлика е положителна - 9:6. Ако обаче вземем под внимание двата мача в Шампионската лига миналия сезон, то германецът води с 4:1 победи на каталунския специалист.

В последните десет мача между двата клуба във Висшата лига мърсисайдци имат цели шест победи, а Сити е постигнал три успеха. От февруари 2013 година насам двата отбора са регистрирали само две равенства във всички турнири. Интересното е, че в периода 2007-2013 година хиксовете (цели 9) бяха най-често срещаният резултат в това съперничество. 

Ливърпул запази суха мрежа в последните си осем домакинства във Висшата лига и не познава вкуса на поражението в последните 24 мача за първенство тук, но в последните няколко срещи формата на тима очевидно спадна. 

Впечатляващото е, че мърсисайдци нямат загуба в последните си 18 домакинства срещу "гражданите" във всички турнири и това е допълнителен стимул за Серхио Агуеро и компания да превземат крепостта "Анфийлд". Сити спечели осем от последните си девет гостувания в шампионата, а освен това не допусна гол в последните си три двубоя за първенство.

Силите изглеждат напълно изравнени и дербито днес е трудно за прогнозиране, затова и евентуално равенство със сигурност ще бъде прието философски и в двата лагера.


Резултат:  Ливърпул - Манчестър Сити 1:1