Трофеите дефинират успешните сезони, заяви Жоржино Вайналдум в интервю за клубния уебсайт на Ливърпул. "Червените" правят изключително силно начало на годината и са близо до върха в английското първенство, но това едва ли ще има голямо значение през месец май, ако Ливърпул отново не спечели значим турнир.

Мърсисайдците са втори в лигата след 12 мача с 30 точки и изостават с две от шампиона от миналата година Манчестър Сити. Това е най-добрият старт за сезона за Ливърпул в клубната история и като цяло успехите на "червените" могат да бъдат обяснени със солидната защита, защото отборът е допуснал само пет гола. Колкото и Манчестър Сити.

Вайналдум все пак иска Ливърпул, който не е печелил титлата от 1990-а година и който спечели трофей за последно през 2012-а, да превърне тези статистически данни във видим успех.

"Хубаво е да чуваме подобни неща, но ние не играем за статистиката, а за да печелим мачове и в края на сезона да бъдем с трофей. Не допускаме голове и това е добре, защото помага да печелим мачовете. Има го и факторът късмет", каза той в интервю за клубния уебсайт.

"Статистиката сочи, че имаме качества в защита и това важи най-вече за домакинските мачове. Искаме да продължим да играем по този начин и серията да стане по-дълга", добави холандецът.

"Върджил направи голяма промяна в сравнение с миналогодишната защита, защото е много силен футболист и освен това е доста висок. Той е още един играч, който се справя отлично при статични положения. Върджил е лидер в защитната линия и това помага на целия отбор", завърши той.