Мохамед Салах продължава с впечатляващата си форма и отново бе основен фактор за победа на Ливърпул - този път с 2:0 като гост на Уулвърхемптън. Египтянинът вкара в 18-та минута и даде асистенция за попадението на Върджил ван Дайк в 68-та.

Така Ливърпул продължава да бъде единственият отбор от Висшата лига без загуба този сезон и логично е на първо място в класирането. Тимът на Юрген Клоп има 48 точки, с 4 повече зад втория Манчестър Сити, който утре приема Лестър. На практика “червените” ще посрещнат Коледа като водачи в елитната дивизия на Англия. Уулвс пък прекъснаха серията си от три поредни победи и към момента са на 7-ма позиция с 25 точки. 

Домакините започнаха много силно срещата и още в 3-та минута Адама Траоре можеше да реализира. Фабиньо сбърка при изнасянето на топката и подаването му бе пресечено от Раул Хименес. Топката попадна у бързоногия Траоре, който напредна, но стреля покрай страничната греда. Малко след това юношата на Барселона получи нов шанс, но отново не намери целта.

Най-доброто положение бе пред Ромен Саис в 14-та минута. Халфът на Уулвс изскочи на стрелкова позиция и стреля технично по диагонала. Топката се отклони леко от тялото на Деян Ловрен, но Алисон внимаваше и успя да отрази. 

Постепенно Ливърпул пое контрола и логично в 18-та минута поведе. Салах центрира от свободен удар, но подаването му се отклони от човек от стената. “Червените” обаче останаха в половината на Уулвс, а Фабиньо и Мане комбинираха по дясното крило. Бразилецът навлезе в наказателното поле и върна топката към вратарското поле, където Салах чукна технично топката с левия крак. Така египтянинът вече е едноличен реализатор във Висшата лига с 11 гола.

Малко след това Джеймс Милнър пожела да покачи резултата с далечен удар, но Руи Патрисио улови уверено топката. До края на полувремето Джони Кастро и Мат Дохърти опитаха да изравнят, но Алисон отново показа класа. 

През втората част “червените” контролираха уверено нещата и в 67-та минута изградиха прекрасна атака. Салах направи за смях двама защитници на домакините по дясното крило и пусна към Мане, който продължи към Адам Лалана, чийто шут бе блокиран. При последвалия ъглов удар домакините не успяха да изчистят добре топката, а Салах я качи като по конец на крака на Върджил ван Дайк, който отблизо направи 2:0.

До края Салах пропусна две възможности да вкара трети гол в мача, а златен шанс за домакините не успя да реализира младокът Морган Гибс-Уайт. Халфът имаше късмета топката да стигне до него на метри от вратата на Ливърпул, но опъна мрежата от грешната страна. В добавеното време на срещата пък Фабиньо бе на сантиметри от това да вкара първото си попадение за Ливърпул. Ударът на бразилеца от границата на наказателното поле обаче профуча покрай гредата. 

Уулвърхемптън - Ливърпул 0:2

0:2 Мохамед Салах 18’

0:1 Върджил ван Дайк 68’

Уулвърхемптън: Патрисио, Бенет, Коуди, Боли, Дохърти, Саис, Невеш, Джони (81 - Винагре), Моутиньо (63 - Гибс-Уайт), Траоре (63 - Кавайеро), Хименес

Ливърпул: Алисон, Робъртсън, Ван Дайк, Ловрен, Милнър, Фабиньо, Хендерсън, Кейта (58 - Лалана), Мане (87 - Мане), Фирмино (76 - Вайналдум), Салах