Юрген Клоп е доволен от 2018-а година, но се надява, че следващата ще бъде още по-хубава за Ливърпул. 

Червените загубиха финала в Шампионската лига през май от Реал Мадрид, но пък посрещат Коледа с 4 точки аванс в класирането на Висшата лига и мечтата за първа титла на Англия от 1990-а година е все по-силна. 

„Като цяло 2018-а бе добра. Класирането ни за финала в Шампионската лига бе страхотен момент, но щеше да е хубаво, ако не трябваше да преживеем разочарованието в Киев. Имаше обаче много хубави моменти и аз се насладих на преживяването“ заявява германецът в интервю за „Скай Спортс“. 

„Сега продължаваме борбата в 3 надпревари и искаме да стигнем максимално далеч в тях. Надявам се, че през 2019-а ще се развием още и ще преживеем и други специални двубои. Момчетата стават все по-опитни и това е нещо, което трябва да използваме“ добява той. 

„Почивката около празниците малко ми липсва, но като цяло не е проблем. Времето около Коледа е страхотно и въпреки мачовете имаме време за всичко. В крайна сметка около двубоите работят страшно много хора, така че не мога да се оплаквам. Сега сме в добър период и това е най-важното“ казва Клоп, който има договор с тима до 2022-а, но не мисли толкова далеч напред.