Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп сподели след респектиращата победа над Нюкасъл с 4:0, че преднината на мърсисайдци от шест точки спрямо втория в класирането Тотнъм не е толкова успокояваща.

"Разликата не значи нищо. Сега ние трябва да играем с Арсенал и Сити. Добре е, че имаме шест точки повече от другите отбори, но и винаги сме се стремили към това.

Искаме да напишем собствената си история. За първи път по време на участието си във Висшата лига нямаме загуба към този момент, допуснахме само седем гола и това е добре.

Според цифрите всичко изглежда много добре, но предстоят още 19 мача. Както вече казах, играем с Арсенал, играем със Сити, по-късно играем и с Тотнъм. Ще играем отново с всички тези отбори.

Ще бъде много трудно и предстои много дълъг път. Ние знаем това. Нямам представа как играят други отбори. Дори не знам къде играят. По-късно ще науча резултатите, но те не означават нищо за мен.

Те са само за справка. Трябва да спечелим мачовете си, трябва да останем фокусирани и да останем в настроение, без да губи хватката, и тогава ще видим това къде ще ни отведе", каза Клоп.