Арсенал е в добра форма и Ливърпул не може да си позволи да допуска слабостите, които показа в предните мачове, заяви мениджърът на отбора Юрген Клоп. Той предупреди, че мърсисайдците не бива да оставят празни пространства в защита и да се увличат в атака, както го направиха срещу Нюкасъл, защото контраатаката е една от най-силните черти на лондончаните.

"Арсенал е в добра форма. Те имат силен отбор и отличен мениджър, така че ще бъде много трудно срещу тях. Това е тотално различен мач от предния. Ако им позволим да контраатакуват по начина, по който оставихме Нюкасъл да го прави, няма да ни оставят шанс. Това е тяхна много силна черта, така че ние трябва да отговорим подобаващо", каза той.

"От друга гледна точка, ние имаме 51 точки, което е трудно за вярване. Изкарахме цялата първа част от сезона без загуба и чувството от това е прекрасно. Единственият проблем е, че сега започва вторият полусезон. Целта ни през лятото бе да изградим основа именно за него и да надграждаме. Свършихме си работата до момента, но трябва да продължаваме да го правим. Напълно фокусирани сме върху следващия мач", добави мениджърът на Ливърпул.

"Трябва да бъдем съсредоточени само върху пътя пред нас и да не се разсейваме. Трябва да играем на най-доброто ни ниво във всеки мач. Тогава вече можем да видим докъде ще стигнем", завърши Клоп.